Hurtigruten tapte 268 millioner kroner i tredje kvartal

Pengene fortsetter å renne ut for fergeselskapet.

Hurtigruten tok i tredje kvartal en nedskrivning av verdier på 15,7 millioner euro.
Publisert: Publisert:

Hurtigruten hadde et negativt resultat før skatt på 25,9 millioner euro i årets tredje kvartal, ifølge det ferske kvartalsregnskapet.

Dette tilsvarer rundt 268 millioner norske kroner, ifølge kronekursen tirsdag kveld.

Samme kvartal året før var tapet på 66,3 millioner euro. I årets ni første måneder er underskuddet på 129 millioner euro, eller 1,3 milliarder kroner.

Selskapet hadde en omsetning i tredje kvartal på 195 millioner euro. Dette tilsvarer 2 milliarder norske kroner. Sammenlignet var omsetningen i tredje kvartal året før på 49 millioner euro.

Hurtigruten tok i tredje kvartal en nedskrivning av verdier på 15,7 millioner euro, fremgår det. Det knyttet til teknisk skipsutstyr.

Les på E24+

Positive tendenser i offshore-rapportene: – Markedet vil fortsette å styrke seg

Cruisemarkedet har vært svært tynget av coronapandemien, samt høy inflasjon og og påfølgende lavere realinntekter, skriver selskapet i rapporten. Hurtigruten Group har opparbeidet en betydelig andel gjeld de siste årene. I kombinasjon med volatile internasjonale markeder øker det risikoen for utfordringer knyttet til refinansiering.

Hurtigruten er imidlertid optimistiske hva gjelder 2023 og viser til en økning i bestillinger for året, med et gjennomsnitt på 2 millioner euro de siste to ukene, opp 44 prosent fra forrige periode.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om