Forvalter tar Norwegian-gevinst etter aksjebyks

Marius Borthen har fortsatt tro på Norwegian-aksjen, men mener makrobildet er for usikkert til at risikoen er verdt aksjeveddemålet.

Marius Borthen startet opp fondet Blueberry Capital på Norges Handelshøyskole i 2010.
Publisert:

Norwegian-aksjen er den siste måneden opp rundt 26 prosent.

I samme periode plukket forvalter Marius Borthen i fondet Blueberry Capital opp aksjer, men nå har han valgt å ta gevinst, ifølge E24s investorlister.

Borthen var på det meste registrert med 900.000 Norwegian-aksjer verdt rundt 12 millioner kroner, mens beholdningen nå er på null.

Overfor E24 forklarer Borthen at han har en forsiktig tilnærming til flybransjen.

– Men det ser spennende ut dersom man ikke går inn i resesjon.

Luftfart er preget av store sesongmessige svingninger og gjennom årene har en rekke flyselskaper vært i kriser og gått konkurs. Norwegian ble selv reddet fra en slik situasjon under pandemien.

Les på E24+

Uenighet om shippingaksje: – Rett og slett for billig

– Imponerer operasjonelt

Til kundene sine forklarer Borthen Norwegian-salget også slik:

– Vi tror at aksjen skal videre opp da selskapet imponerer operasjonelt, men med svakere makrotall, elendig kronekurs og stadig høyere rente så synes vi risikoen foreløpig er for høy til å sitte investert basert på vår investeringsfilosofi.

Norwegian-veddemålet var en del av Blueberry Capital-porteføljen som brukes til kortsiktige veddemål på kursoppgang, opplyser Borthen.

Forvalteren utelukker ikke nye posisjoner i Norwegian i fremtiden.

Les også

Ferd lemper ut Sats-aksjer

Les på E24+

Til uken kan Norse Atlantic-aksjen fly inn i turbulens

Positive analytikere

Norwegians aksjekurs ligger på 12,82 kroner. Etter at flyselskapet tidligere i mai la frem tallene for første kvartal, høynet flere meglerhus sine forventninger til aksjekursen.

En oversikt hos Bloomberg viser at det gjennomsnittlige kursmålet, en forventning om hva aksjen vil stå i om 12 måneder, er på 15,88 kroner. DNB Markets satt nylig opp kursmålet sitt til 18 kroner, mens Pareto jekket opp sitt til 20 kroner.

– Den sterke bookingen for sommeren kombinert med fallende drivstoffpriser tegner et positivt bilde for 2023, på tross av at selskapet nedjusterte forventet tilgjengelige setekilometer og høyere enhetskostnader, skriver DNB Markets, ifølge Infront TDN Direkt.

Nordea Markets venter at Norwegians fortjeneste vil øke betraktelig i år og fremover, på en forventning om at enhetskostnadene vil komme ytterligere ned som følge av flåteutvidelsen i år og neste år, som kombinert med en stram markedsbalanse og økende antall forretningsreisende vil støtte yielden.

Det er ingen analytikere som anbefaler kundene sine å selge Norwegian-aksjen, ifølge Bloombergs oversikter.

Publisert: