Dumpet brikkeprodusent-aksjer – gikk glipp av kursrally

Den amerikanske forvalteren Cathie Wood dumpet aksjer i Nvidia tidlig i januar. Siden den gang har aksjen mer enn doblet seg.

Cathie Woods teknologifond gikk glipp av mye av verdiøkningen til brikkeprodusenten Nvidia.
Publisert: Publisert:

Brikkeprodusenten Nvidia er et av selskapene som har begynt å tjene gode penger på all oppmerksomheten rundt kunstig intelligens den siste tiden.

Siden den amerikanske forvalteren Cathie Wood og teknologifondet hennes ARK dumpet aksjene i Nvidia, har markedsverdien økt med 560 milliarder dollar, skriver Bloomberg.

Rett over nyttår ble Nvidia-aksjen handlet for like over 140 dollar. Nå handles den for 380 dollar. Dermed har aksjen steget hele 165 prosent hittil i år.

Nvidias markedsverdi har ifølge Bloomberg økt med 560 milliarder dollar siden Wood solgte aksjene.

En talsperson for ARK Investment Management sier til Bloomberg at de ikke kommenterer aksjehandelaktivitet.

Siden oppstarten i 2014 har brikkeprodusenten utgjort en av fondets største aksjeposter. Wood holder fortsatt aksjer i Nvidia i flere av sine mindre fond, men har gått glipp av mye av verdiøkningen etter at ARK dumpet dem.

Les også

Dobbeltsmell for Cathie Wood-fond

Pengene kommer

Torsdag skjøt Nvidia-kursen i været med over 24 prosent, noe som tok den til et rekordhøyt nivå. Det skjedde etter at selskapet kvelden før la frem gode resultater.

Investeringssjef Michael Sansoterra i investeringsselskapet Silvant Capital Management sier til Wall Street Journal at det er først nå, etter flere måneder med mye AI-snakk, at pengene begynner å renne inn.

– Dette kommer til å bli den største teknologiendringen vi har sett siden internett, sier han til avisen.

Nvidia lager brikker som brukes i PC-er, biler og roboter. Med AIs ankomst er de viktige fordi de blant annet brukes til maskiner som driver chatboter.

Les også

Cathie Wood skroter et av fondene for første gang

I andre kvartal anslår Nvidia salgsinntekter på rundt 11 milliarder dollar, langt høyere enn markedsestimater på forhånd.

Konsernsjef Jensen Huang sa selskapet opplever økende etterspørsel etter produktene sine.

Publisert:

Her kan du lese mer om