SAS inngår avtaler med 10 leasingselskaper

Avtalene går ut på at vilkårene for leie av 36 fly endres.

Publisert:

Avtalene med leasingselskapene gjør at SAS er «godt på vei» til å nå målet om å kutte årlige kostnader på opptil én milliard svenske kroner knyttet til leie av fly og kapitalkostnader, skriver SAS i en børsmelding.

Dette er ifølge selskapet et viktig steg for å få til årlige innsparinger på 7,5 milliarder svenske kroner innen finansåret 2026, i tråd med kriseplanen SAS Forward.

SAS har hatt store økonomiske problemer. 5. juli søkte selskapet om konkursbeskyttelse (kapittel 11) i USA, dagen etter at pilotstreiken startet.

– Vi fortsetter å gjøre fremskritt i vår kapittel 11-prosess. De endrede leieavtaler lar oss rekonfigurere flåten vår og forbedre kostnadsstrukturen, som er et nøkkelelement i vår SAS Forward-plan, sier SAS-sjef Anko van der Werff i meldingen.

Les på E24+

Fondene ekspertene velger nå

SAS lanserte i februar spareprogrammet «SAS Forward» hvor de ønsker å omgjøre 20 milliarder svenske kroner i gjeld til aksjer, kutte kostnadene årlig med 7,5 milliarder kroner og hente inn 9,5 milliarder kroner i ny kapital.

– Vi er takknemlige overfor våre utleiere for å jobbe konstruktivt med oss, mens vi fortsetter å ta nødvendige steg for å bli mer et mer konkurransedyktig flyselskap og en sterkere businesspartner for dem. Vi fortsetter å forfølge ytterligere endringer i leieavtaler så vi kan oppnå våre mål, sier van der Werff videre.

Les også

Analytiker om SAS-forventning: – Blir blodrødt

De ti leasingselskapene SAS nå har inngått avtaler med om å endre leievilkårene er AerCap Holdings N.V., Aergo Capital Limited, Aircastle Limited, ALAFCO Aviation Lease and Finance Company, Avolon Aerospace Leasing Limited, CDB Aviation, Dubai Aerospace Enterprise (DAE) Ltd., ICBC Aviation Leasing Co., Ltd., ORIX Aviation Systems Limited and SDH Wings International Leasing Limited.

Dette omfatter 36 fly. Det gjelder 33 smalbuksfly, vanlige fly med én midtgang, og tre større bredbuksfly, som normalt har to midtganger. I tillegg er leievilkårene endret for noe utstyr knyttet til flyene.

De endrede leieavtalene må godkjennes av konkursdomstolen i New York.

Les også

SAS-aksjonærene utvannes mer enn 95 prosent

Les også

SAS får milliongebyr etter pilotstreiken

Les også

SAS lover full betaling til de norske kreditorene

Les også

SAS-underskuddet økte til 6,6 milliarder svenske kroner

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om