Ser milliardmulighet etter funn av NOD-brikke i Airpods

Nordic Semiconductor-aksjen bykser på børsen etter funn av selskapets databrikke i Airpods Pro.

FLERE ANALYTIKERE har plukket fra hverandre de nye Airpodsene til Apple og funnet databrikken til Nordic Semiconductor. Bildene viser funnene som DNB Markets-analytiker Christoffer Bjørnsen gjorde.
Publisert:

Både ABG Sundal Collier og DNB Markets har plukket fra hverandre de ferske høretelefonene til Apple, Airpods Pro 2, og funnet databrikken til det norske selskapet Nordic Semiconductor (NOD).

– Vi tror at Airpods Pro alene kan være verdt 20 millioner dollar i årlige inntekter, men hvis de kommer i alle Airpods, som vi tror, kan det i neste runde bety inntekter på 60–80 millioner dollar, sier ABGs Øystein Elton Lodgaard til E24.

DNB Markets NOD-analytiker Christoffer Bjørnsen anslår inntektsmulighetene til 50–100 millioner dollar, altså opptil en drøy milliard norske kroner i året.

Det var Infront TDN Finans som først hadde nyheten om funnet.

Les på E24+

Aksjeskolen #6: Slik plukker du vinneraksjer

– Det at vi finner NOD-brikker i produkter de ikke har vært i før, styrker vår tro på aksjen. Det viser at det blir vekst, sier Bjørnsen til E24.

NOD produserer databrikker (chips), såkalte halvledere eller semiconductors, som er viktige deler i blant annet PC-er, spillkonsoller, biler, smarttelefoner, leker og helsesensorer.

Aksjeanalytiker Christoffer Bjørnsen i DNB Markets ser enda lysere på NOD-aksjen etter å ha plukket fra hverandre de nye Airpods Pro 2.

Vekst tross resesjonsmotvind

Pandemien ga en umettelig etterspørsel etter databrikker, som har rammet produksjon av alt fra elbiler til dataspill og hjemmekontorutstyr.

Tøffere økonomiske tider som følge av høy inflasjon og renteoppgang kan imidlertid påvirke forbrukernes etterspørselen. Derfor er en eventuell Apple-avtale ekstra viktig, påpeker Bjørnsen.

– Aksjen er priset som om de ikke vil vokse fremover, men uavhengig av hvor stor avtalen med Apple er, så betyr det isolert sett vekst til tross for resesjonsmotvind, sier han.

– Hele poenget er at NOD kommer inn i sluttprodukter de ikke har vært i før. De går fra 0 til 1.

Analytikeren trekker fram at NOD også leverer tjenester til helsesektoren, som ikke er like avhengig av svingninger i økonomien, og at NOD tjener mer per solgte sluttprodukt for hver dag som går.

– I 2021 estimerte vi at NOD hadde en snittpris per sluttprodukt på 80–90 cent. I noen av de siste produktene vi ser NOD i nå, ser vi en inntekt på nærmere fire dollar per solgte produkt. De blir det vekst av.

Selskapet har i lang tid understreket at det er større etterspørsel enn de har kunnet møte, på grunn av leveringsproblemer.

– Dette er fortsatt en utfordring, men det ser bedre ut i fremover, sier Bjørnsen.

– Nye produkter som tar høyere volumer

Både ABG Sundal Collier og DNB Markets har kjøpsanbefaling på NOD. ABG har et kursmål på 240 kroner, mens DNBs mål ligger på 330 kroner.

NOD-aksjen steg nær 8 prosent til 141 kroner som en av de mest omsatte aksjene på en svært negativ børs fredag morgen. Utover dagen faller Børsen videre, og NOD handles i skrivende stund til 132 kroner.

Det siste halvåret har aksjen imidlertid falt over 40 prosent på linje med en rekke vekst- og teknologiselskaper.

Selskapet selv kan som vanlig hverken bekrefte eller avkrefte avtalen.

– Vi kommenterer aldri nøkkelkundene våre, det kan vi ikke som følge av avtalene som er inngått, forklarer investorkontakt Ståle Ytterdal.

Han forteller at NOD fortsatt preges av mye høyere etterspørsel enn de klarer å levere.

– Men vi ser også en «softening»svekkelse i deler av forbrukermarkedet. Samtidig kommer det kunder som tar mer, og vi kommer inn i nye produkter som tar mye høyere volumer, så vi klarer fortsatt ikke å levere nok.

NOD er basert i Trondheim, men har i likhet med mange semiconductor-produsenter outsourcetFlyttet ut selve produksjonen av wafere (tynn silisiumskive) til Asia.

Den kraftige etterspørselen på verdensbasis har imidlertid ført til at produsentene der rikke klarer å holde tritt.

I sitatet fra ABG-analytikeren hadde vi ved en feiltagelse skrevet 60–80 milliarder, i stedet for millioner dollar. Det ble rettet kl. 13.50. Vi beklager!

Publisert:
Gå til e24.no