Landbasert oppdrettsselskap: Foreslått oppdrettsskatt vil ikke ramme oss

Det Oslo Børs-noterte oppdrettselskapet Salmon Evolution melder at de ikke blir rammet om regjeringens skatteforslag blir vedtatt.

Salmon Evolution-anlegg i Indre Harøy.
Publisert:

Saken oppdateres...

Salmon Evolution skriver i en børsmelding at de ikke kommer til å bli påvirket av regjeringens foreslåtte grunnrenteskatt på havbruk, dersom forslaget blir vedtatt.

Det har selskapet kommet frem til etter å ha studert forslaget nøye og rådført seg med juridiske rådgivere, ifølge meldingen.

«Da vår lisens er tildelt for landbasert lakseoppdrett, vil ikke Salmon Evolution bli påvirket av forslaget som er sendt ut på høring», skriver selskapet.

Selskapet driver med landbasert oppdrett av laks. Det første produksjonsanlegget deres ligger på Indre Harøy utenfor Molde. Fase én er allerede i gang og vil gi en årlig produksjonskapasitet på 7.900 tonn, mens det fullt utviklet vil ha en produksjonskapasitet på 31.500 tonn, ifølge selskapet.

Les også

Laksemilliardær om lakseskatt: – Staten vil rane kysten

Regjeringen kom onsdag morgen med en rekke skatteforslag rettet mot oppdrettsnæringen og kraftbransjen.

En ekstra skatt på oppdrett av laks, ørret og regnbueørret er et av forslagene. Regjeringen vil ha en grunnrenteskatt med effektiv sats på 40 prosent fra 1. januar 2023. Skatteinntektene fra dette er anslått å ligge på 3,65-3,8 milliarder kroner årlig.

Et bunnfradrag på produksjon av 4.000–5.000 tonn skal gjøre at kun de største aktørene rammes, ifølge regjeringen.

Flere store lakseselskaper på Oslo Børs har rast etter at skatteforslagene ble lagt frem.

Salmon Evolution faller marginalt i forhold. Aksjen er ned 1,37 prosent en drøy time før Børsen stenger onsdag ettermiddag.

Publisert:
Gå til e24.no