Spotify fortsetter brukerveksten

Allerede i første kvartal passerte Spotify 100 millioner betalende kunder. Nå viser resultatet for andre kvartal at strømmegiganten har fortsatt veksten.

Publisert:

Nå har Spotify 108 millioner betalende brukere, en oppgang på 31 prosent fra året før. Det viser selskapets regnskapsrapport for andre kvartal.

Selskapet understreker selv at dette er under midtpunktet i det egne forventninger for kvartalet. Dette forklarer Spotify med at brukerveksten fra studentabonnentet var lavere enn forventet.

Samtidig viser rapporten at selskapet totalt har 232 millioner aktive brukere månedlig, dersom man tar med de kundene som bruker den reklamefinansierte delen av tjenesten.

Fremover forventer strømmegiganten at brukerveksten vil fortsette. I tredje kvartal venter det at man vil ha 110-114 millioner betalende brukere, mens man allerede i fjerde kvartal sikter seg inn på å passere 120 millioner abonnenter.

Mot slutten av året guider selskapet at de vil ha mellom 250-265 millioner brukere, inkludert de brukerne som betales via reklame.

Les på E24+

The Economist: Tek-bransjens nye stjerneskudd har alt – bortsett fra oppskriften på høy fortjeneste

Tapte mindre

Ser man på det finansielle viser regnskapet at selskapet bare tapte 3 millioner euro før skatt, en forbedring fra minus 46 millioner euro i første kvartal. Det var på forhånd ventet et driftsresultat på minus 52,7 millioner euro, ifølge Infront Data, skriver DI Digital.

Inntektene på sin side endte på 1,67 milliarder euro, noe som er noe bedre enn forventningen på 1,648 milliarder dollar, skriver Wall Street Journal.

Fra premiumbrukerne hentet selskapet i snitt inn 4,86 euro per bruker i kvartalet, dette er en nedgang på rundt en prosent fra året før. Dette forklarer selskapet med endringer i produktmiksen, samt at man har endret den geografiske tilstedeværelsen.

Økonomisk venter selskapet et driftsresultat på mellom 2 og minus 73 millioner euro i tredje kvartal. Samtidig forventer man at de totale inntektene vil havne på 1,57-1,77 milliarder euro.

Les også

Barack og Michelle Obama skal produsere podkast for Spotify

Henter inn Obama

I juni ble det kjent at Spotify har inngått avtale med Barack og Michelle Obamas produksjonsselskap Higher Ground. Avtalen innebærer at selskapet skal produsere podkaster eksklusivt for strømmetjenesten.

I samarbeidet inngår utvikling, produksjo og «utlån av deres stemme» til utvalgte podkaster, fremkom det i en pressemelding fra Spotify.

– Vi har alltid trodd på verdien av underholdende og tankevekkende samtale, sa president Obama, det hjelper oss å bygge forbindelse med hverandre og åpne opp for nye ideer. Vi er glade for Higher Ground Audio fordi podkaster gir en ekstraordinær mulighet til å fremme produktiv dialog, få folk til å smile, tenke og forhåpentligvis bringe oss alle litt nærmere sammen, uttalte Barack Obama i pressemeldingen.

Førstedamen uttalte på sin side at de er glade for å ha muligheten til å bringe frem stemmer som ofte blir ignorert, og at de gjennom Spotify kan dele disse historiene med verden.

Publisert:

Her kan du lese mer om