Har tapt 200 millioner kroner på kronesvekkelse

Foto: Asgeir Aga Nilsen/ DOF

Dofs konsernsjef Mons Aase jobber for å få bankene om bord i rederiets redningspakke.
 • David Bach
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Saken oppdateres ...

Den negative utviklingen i kronekursen har resultert i et valutatap på i overkant av 200 millioner kroner, skriver Dof i en børsmelding fredag kveld.

Offshorerederiet har siden i fjor jobbet for å sy sammen en redningspakke for å holde seg finansielt flytende, etter at lånenekt fra enkelte banker strupet finansieringen.

«De plutselige og ekstreme valutasvingningene har resultert i likviditetsutfordringer for konsernet», heter det videre i meldingen.

Dof er nå i tett og konstruktiv dialog med bankene for å komme frem til alternativer på kort og medium sikt, og har allerede fått i land et lån på 100 millioner kroner for å møte de umiddelbare likviditetsbehovene.

Den planlagte refinansieringen må samtidig utsettes, melder konsernet. Rederiet trodde tidligere at den finansielle løsningen kunne være klar før årsskiftet, deretter tidlig i første kvartal. Senest 21. februar var målet å få den på plass til april.

«Som en konsekvens av de plutselige og betydelige usikkerhetsmomentene, forårsaket av den seneste utviklingen, kommer den pågående refinansieringen [...] nødvendigvis til å bli utsatt», heter det i børsmeldingen.

Også her understreker Dof at de er i dialog med sine långivere. Planen skal i korte trekk sørge for ny kapital, utsettelse av forfall på obligasjonsgjeld og reduserte avdrag på bankgjeld.

Se børsmeldingen fra Dof her
Les også

Dof håper å sikre krisepakke før april: – Har en god dialog

Her kan du lese mer om

 1. DOF
 2. DOF Subsea
 3. Aksjelive
 4. Offshore

Flere artikler

 1. Dof håper å sikre krisepakke før april: – Har en god dialog

 2. Betalt innhold

  PGS hadde god inntjening i et sterkt marked

 3. DNB utsetter utbyttet på grunn av coronakrisen

 4. Annonsørinnhold

 5. Hydro har permittert 1400 ansatte

 6. SAS-ledelsen tar lønnskutt på 20 prosent: Ber de ansatte om det samme