Bitcoins Norge vil tvangsselge kundenes kryptovaluta

Bitcoins Norge, som på egen hjemmeside skryter av 25.000 kunder siden 2013, sier i en melding at deres leverandør er utsatt for hackerangrep - og at de må «selge unna så raskt som praktisk mulig».

Selskapet delte mandag kveld denne beskjeden på sin Facebook-side.
Publisert:

Den norske handelsplattformen Bitcoins Norge skriver mandag at all handel på plattformen stanses umiddelbart, og at tilgjengelig kryptovaluta vil selges fortløpende.

«Alle våre kunder vil likevel få betalt ut et beløp i norske kroner tilsvarende verdien de hadde i kryptovaluta hos oss den 7. mai 2019», heter det i meldingen. Da kostet én bitcoin 5.939 dollar, mot dagens kurs på 10.328 dollar.

Skyldes et «sikkerhetshull»

De skriver videre at dette skyldes et «sikkerhetshull» hos leverandøren AlphaPoints teknologi, og at disse er rammet av et hackerangrep.

E24 har ikke fått bekreftet at et slikt hackerangrep har funnet sted.

Hackerangrepene skal ha funnet sted den 7. mai, men Bitcoins Norge valgte å avvente situasjonen etter AlphaPoints anbefalinger, heter det i mailen de sendte ut til sine kunder.

Bitcoins Norges daglige leder Ole Andre Torjussen skriver videre at «da det oppsto usikkerhet om AlphaPoint og deres forsikringsselskap ville være i stand til å dekke kundenes krav fullt ut, bestemte Bitcoins Norge seg for å varsle sine kunder».

E24 har gjentatte ganger forsøkt å nå Torjussen mandag, uten å få svar.

Heller ikke den angivelig hackede leverandøren AlphaPoint har svart på E24s henvendelser, de er basert i USA.

– Jeg er personlig svært preget av denne hendelsen, skriver Torjussen til sine kunder i meldingen sendt ut på mail og lagt ut på Facebook.

– Jeg har svært lyst til å drive bitcoinsnorway.com videre, og sørge for at alle dere kryptoentusiaster kan handle på en plattform som er trygg og solid. De neste ukene vil jeg derfor jobbe intenst med å løse software-problematikken som nå foreligger.

Flere kunder kontaktet E24, og ga oss tilgang til mailen sendt ut av Bitcoins Norge mandag ettermiddag. I mailen bes kundene sende inn personopplysninger, deriblant personnummer, for å få utbetaling.

Bes svare innen fire timer

– Kunder som eventuelt måtte ha innvendinger mot at deres kryptovaluta selges må varsle Bitcoins Norge på skjema innen fire timer etter dette brevet er mottatt, skriver selskapet.

E24 har mandag vært i kontakt med Finanstilsynet angående innholdet i mailen sendt ut til kundene - men de ønsket ikke kommentere.

Kunde: – Veldig rart

Thore Thoresen, kunde hos selskapet fortviler etter å ha lest eposten han mottok mandag kveld.

– Jeg synes det er veldig rart at mailen blir sendt ut på kvelden, og at dersom man ikke sier seg enig må man svare innen fire timer for at de ikke skal bli solgt, sier han til E24.

– Det virker helt fjernt. Man hadde jo reagert dersom DNB hadde bedt deg om å gjøre det samme, sier han.

Thoresen opplyser overfor E24 at han har forsøkt å kontakte daglig leder uten hell.

Publisert: