Sterk start på børsen

Oslo Børs med solid åpning etter det amerikanske rentekuttet.

Publisert:

Oslo Børs steg mer enn to prosent fra start onsdag, i etterkant av det overraskende kraftige rentekuttet til den amerikanske sentralbanken som også løftet de asiatiske markedene på morgenkvisten.

Også oljeprisen gir børsen drahjelp. Nordsjøolje har klatret til 47,9 dollar fatet, ettersom markedet er i ferd med å prise inn at Opec kutter produksjonen med hele 2 millioner fat denne uken.

Hovedindeksen har utover formiddagen falt noe tilbake. Klokken 10:41 er indeksen opp 0,4 prosent - til 218 poeng.

Følg markedet minutt for minutt med E24 Børs

Norsk rentekutt

Onsdag klokken 14.00 er det også rentemøte i Norges bank. Forventingene til at sentralbanksjef Svein Gjedrem vil hogge brutalt i styringsrenten har vært markant økende den siste tiden.

Netfonds skriver at en null prosent rente i USA kan få flere land i Europa til å kutte enda mer enn de har gjort, og i Norge kan kuttet komme allerede senere i dag.

- Vi tror Gjedrem er "proff" og senker med hele 2 prosentpoeng, skriver nettmegleren Netfonds i sin morgenanalyse.

Oppgang i oljeservice

Blant selskapene som har vind i seilene fra morgenkvisten, er Rec

OSE

REC

og Yara

OSE

YAR

. Selskapene stiger henholdsvis 5 og 2,8 prosent.

Oljeservice og tørrlast peker seg ut som vinnende bransjer så langt i handelen.

Rally på Wall Street

Det ble et realt børsrally på Wall Street tirsdag etter rentekuttet - til tross for at Feds spillerom nå er begrenset. Alle de tre toneangivende indeksene steg kraftig etter at rentebeslutningen ble kjent.

Til slutt endte Dow Jones Industrial opp hele 4,2 prosent til 8.924,14 poeng. Den bredere S&P 500-indeksen rundet av dagen med en oppgang på 5,13 prosent til 913,16 poeng. Den største oppturen opplevde Nasdaq Composite som steg hele 5,41 prosent til 1.589,89 poeng.

Flere E24-nyheter

Publisert:

Her kan du lese mer om