Planlegger børsnotering – vil betale utbytte på minst 250 mill. i 2020

Treningskjeden Sats har tidligere sagt at man planlegger en børsnotering i fjerde kvartal 2019, og publiserte i dag en melding som sier at selskapet nå har startet søknadsprosessen med å bli tatt opp på Oslo Børs.

Sats-sjef Sondre Gravir forlot toppjobb i Schibsted til fordel for Sats. Nå tar han treningskjeden på børs.

Anita Arntzen
  • Sindre Hopland
Publisert:,

– Dette er en viktig milepæl for oss, og vi gleder oss til å få flere folk opp av sofaen, sier Sats-sjef Sondre Gravir.

Planen er å hente 1,4 milliarder kroner gjennom noteringen som retter seg mot norske og svenske investorer, både institusjonelle og private, og vil betale utbytte på minst 250 millioner kroner i 2020.

Selskapet skal også betale ned gjeld på 470 millioner kroner.

Sats-sjefen som tidligere ledet Schibsteds rubrikksatsinger, sier de ikke ønsker å kommentere noen eksakt dato for børsnoteringen.

Majoriteten av aksjene i selskapet eies av oppkjøpsfondet Altor og Tryghedsgruppen.

Ikke redd for børsuro

Tidligere har investor Bjørn Maaseide, som har en eierandel på 7,5 prosent i treningskjeden sagt til Dagens Næringsliv at Sats kan ha en markedsverdi på seks-syv milliarder kroner.

Sats-sjefen sier for øvrig til E24 at de har noen tanker om verdsettelsen, men ikke noe man ønsker å dele enda, og «markedet vil prise selskapet» når det går på børs.

2019 har vært et år med mye uro i finansmarkedene, både på grunn av brexit, handelskrig og svake nøkkeltall ute i Europa.

Børsnotering av blant annet Okea og Ice gikk noe tregere enn planlagt grunnet det krevende markedet, og det har ikke blitt mindre usikkert i tiden Sats ser for seg å gå på børs.

– Hva tenker dere om at finansmarkedene har vært volatile i år, og at flere børsnoteringer ikke har gått helt som planlagt?

– Det er ikke der vi har fokuset. Et aksjemarked går opp og ned, men dette er ikke en kortsiktig sprint for oss, men en langsiktig strategi vi følger. Derfor tenker vi ikke på ukentlige opp- og nedturer på børsen.

Det er få retail-selskaper på Oslo Børs, som domineres av olje- og oppdrettsbransjen. På spørsmål om ikke Stockholm ga mening for en børsnotering, hvor retail-markedet er større, vil ikke Gravir spekulere i hva som har blitt diskutert på bakrommet:

– Det var et naturlig valg med Oslo Børs ettersom vi er et norsk selskap med hovedkontor i Oslo. 

Mulige oppkjøp

Det er ABG Sundal Collier, Morgan Stanley og Carnegie som har hovedansvaret for koordinering av børsnoteringen, men også Swedbank og Kepler Cheuvreux bistår i bokbyggingsprosessen.

Sats etablerte seg nylig i Danmark, og virksomhet i Norge, Sverige og Finland. Selskapet opplyser at de til sammen nå har rundt 700.000 kunder og 248 treningssentre.

Gravir kaller markedet for treningssenterbransjen «fragmentert».

– Det blir naturlig for oss å øke antallet klubber noe, og vi er i kontinuerlig i dialog om potensielle oppkjøp, men den organiske veksten er det viktigste.

Oslo Børs og Finanstilsynet må godkjenne noteringen.

Her kan du lese mer om

  1. Sats
  2. Aksjelive

Flere artikler

  1. Satser på en sprekere befolkning

  2. Sats’ store utfordring i Danmark: – Blir ikke lønnsomt neste år

  3. Coronavirus rammer BW Energys børsplaner

  4. Annonsørinnhold

  5. Nytt prospekt verdsetter Saudi Aramco til 15.000 milliarder

  6. Baard Schumann laster opp med Sats-aksjer: – Aksjen skal opp 50 prosent