Milliardærene

Amazon-sjefen ikke lenger verdens rikeste

Grunnlegger og administrerende direktør Jeff Bezos mistet tittelen som den rikeste mannen i verden etter at Amazon leverte et svakt kvartalsresultat.

Amazon-grunnlegger Jeff Bezos er ikke lenger verdens rikeste. Etter at selskapet leverte et svakere resultat enn ventet, svekket formuen hans seg. Foto: Lefteris Pitarakis / AP / NTB scanpix

 • NTB
 • E24
Publisert:,

Amazon-aksjen falt 7 prosent som følge av et kvartalsregnskap som markedet oppfattet som negativt.

Det sendte Bezos' formue ned til 103,9 milliarder dollar. Det gjør at han havner på annenplass på lista over verdens rikeste. Microsofts grunnlegger Bill Gates er dermed tilbake på 1. plass på lista. Han er god for 105,7 milliarder dollar, skriver Forbes.

Selv om omsetningen til Amazon steg med 24 prosent til 70 milliarder dollar i tredje kvartal fram til 30. september, falt fortjenesten fra 2,9 milliarder dollar til 2,1 milliarder.

Les også

Amazon bommer på forventningene

Analytikerne hadde ifølge Factset i snitt ventet et resultat på 4,6 dollar per aksje og inntekter på 68,8 milliarder dollar.

For fjerde kvartal venter Amazon at inntektene vil bli på 80–86,5 milliarder dollar, en vekst på 11–20 prosent mot samme kvartal i fjor. Det er likevel klart under analytikernes estimater på 87,4 milliarder dollar i kvartalet.

Resultatfallet er Amazons første på mer enn to år, og nedgangen kommer etter at fraktkostnader har tynget regnskapet. Nettgiganten har investert mye for å nå målet om å levere produkter bestilt på sine nettsider i løpet av kun én dag.

Her kan du lese mer om

 1. Milliardærene
 2. Amazon
 3. Jeff Bezos
 4. Bill Gates
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Verdens rikeste økte formuen med 121 mrd. på 15 minutter

 2. Verdens rikeste mann har aldri vært rikere

 3. Verdens rikeste passerte historisk milepæl

 4. Annonsørinnhold

 5. Verdens rikeste mennesker tapte 1.300 milliarder kroner - på ett døgn

 6. Solgte Amazon-aksjer for over 37 milliarder på en uke