Jobbytter

Torbjørn Wist går fra SAS til Wallenius Wilhelmsen

 • Martin Hagh Høgseth
 • Marius Lorentzen
Publisert: Publisert:

Finansdirektør Torbjørn Wist forlater SAS til fordel for Wallenius Wilhelmsen. Det kommer frem i meldinger fra de to selskapene mandag morgen.

– Jeg vil takke Torbjørn for hans innsats under de siste årene. Jeg beklager at han nå har valgt å forlate men forstår og respekterer hans beslutning. Vi begynner omgående en prosess for å finne hans etterfølger, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

Finansdirektøren til SAS ble kontaktet av rederiets rekruttere i fjor høst etter det E24 kjenner til, men Torbjørn Wist slutter ikke i SAS med det første.

Han fortsetter i SAS gjennom oppsigelsestiden til slutten av september, eller inntil en etterfølger er på plass. Samtidig blir det kjent at han starter i Wallenius Wilhelmsen 1. oktober.

– Dette har ikke vært en enkel beslutning med tanke på den nåværende markedssituasjonen, men det er et resultat av en prosess som begynte lenge før Covid-19 ble et globalt spørsmål. LA det ikke være noen tvil om at min eneste prioritering de kommende månedene er å sikre SAS’ fortsatte rolle som leverandør av samfunnskritisk infrastruktur i Skandinavia, sier Wist i meldingen.

Wallenius Wilhelmsen-sjef Craig Jasienski understreker også at prosessen startet lenge før coronaviruset ble en problematikk.

– I lys av de utfordringene flyindustrien står i, respekterer vi Torbjørns fulle dedikasjon til hans nåværende arbeidsgiver inntil han har muligheten til å bli med oss, sier Jasienski i en kommentar.

Nåværende finansdirektør Rebekka Glasser Herlofsen i Wallenius Wilhelmsen vil fortsette i rollen inntil videre. Selskapet vil offentliggjøre hennes siste dag på et senere tidspunkt.

Mindre pendling

Overfor E24 beskriver Wist jobbyttet som «ganske udramatisk» og ikke en beslutning som er tatt i en fei:

– Dette er ikke stillinger som blir besatt over natten, sier Wist.

Det var i desember 2017 det ble kjent at daværende Telenor-direktør Torbjørn Wist var ansatt som SAS’ nye finansdirektør etter Göran Jansson. Når han fikk tilbudet av Wallenius Wilhelmsen klarte han ikke takke nei:

– For det første er Wallenius Wilhelmsen et veldig spennende konsern, sier Wist og fortsetter med å si at han trives i selskaper som både er internasjonale og som driver innen for kapitaltunge sektorer.

– På et personlig plan hadde jeg også et ønske om å ha en jobb med base i Norge for familiens del, fortsetter han.

Som finansdirektør i SAS har Wist de siste par årene har kontoret sitt på SAS-hovedkontoret i Stockholm, samtidig som han bor i Norge.

Meldingen fra Wallenius WilhelmsenMeldingen fra SAS
Les også

Fra 2017: SAS henter ny finansdirektør fra Telenor: Göran Jansson får strategisk ny rolle

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Wallenius Wilhelmsen
 3. Scandinavian Airlines (SAS)
 4. Luftfart
 5. Jobb
 6. Rederier

Flere artikler

 1. SAS-sjefen ringte tidligere finansdirektør: Ba Göran Jansson om hjelp for å redde SAS igjen

 2. Rune Bjerke foreslås å gå inn i styret til rederi

 3. Norwegian henter tidligere Yara-topp: Blir flyselskapets nye kommunikasjonsdirektør

 4. SAS-ledelsen vil ikke endre mer på redningsplanen: – Dette er ikke et forhandlingsutspill

 5. Nok en Equinor-topp gir seg: Reidar Gjærum trer over i ny rolle