Jobbytter

Torbjørn Wist går fra SAS til Wallenius Wilhelmsen

Marius Lorentzen / E24
 • Martin Hagh Høgseth
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Finansdirektør Torbjørn Wist forlater SAS til fordel for Wallenius Wilhelmsen. Det kommer frem i meldinger fra de to selskapene mandag morgen.

– Jeg vil takke Torbjørn for hans innsats under de siste årene. Jeg beklager at han nå har valgt å forlate men forstår og respekterer hans beslutning. Vi begynner omgående en prosess for å finne hans etterfølger, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

Finansdirektøren til SAS ble kontaktet av rederiets rekruttere i fjor høst etter det E24 kjenner til, men Torbjørn Wist slutter ikke i SAS med det første.

Han fortsetter i SAS gjennom oppsigelsestiden til slutten av september, eller inntil en etterfølger er på plass. Samtidig blir det kjent at han starter i Wallenius Wilhelmsen 1. oktober.

– Dette har ikke vært en enkel beslutning med tanke på den nåværende markedssituasjonen, men det er et resultat av en prosess som begynte lenge før Covid-19 ble et globalt spørsmål. LA det ikke være noen tvil om at min eneste prioritering de kommende månedene er å sikre SAS’ fortsatte rolle som leverandør av samfunnskritisk infrastruktur i Skandinavia, sier Wist i meldingen.

Wallenius Wilhelmsen-sjef Craig Jasienski understreker også at prosessen startet lenge før coronaviruset ble en problematikk.

– I lys av de utfordringene flyindustrien står i, respekterer vi Torbjørns fulle dedikasjon til hans nåværende arbeidsgiver inntil han har muligheten til å bli med oss, sier Jasienski i en kommentar.

Nåværende finansdirektør Rebekka Glasser Herlofsen i Wallenius Wilhelmsen vil fortsette i rollen inntil videre. Selskapet vil offentliggjøre hennes siste dag på et senere tidspunkt.

Mindre pendling

Overfor E24 beskriver Wist jobbyttet som «ganske udramatisk» og ikke en beslutning som er tatt i en fei:

– Dette er ikke stillinger som blir besatt over natten, sier Wist.

Det var i desember 2017 det ble kjent at daværende Telenor-direktør Torbjørn Wist var ansatt som SAS’ nye finansdirektør etter Göran Jansson. Når han fikk tilbudet av Wallenius Wilhelmsen klarte han ikke takke nei:

– For det første er Wallenius Wilhelmsen et veldig spennende konsern, sier Wist og fortsetter med å si at han trives i selskaper som både er internasjonale og som driver innen for kapitaltunge sektorer.

– På et personlig plan hadde jeg også et ønske om å ha en jobb med base i Norge for familiens del, fortsetter han.

Som finansdirektør i SAS har Wist de siste par årene har kontoret sitt på SAS-hovedkontoret i Stockholm, samtidig som han bor i Norge.

Meldingen fra Wallenius WilhelmsenMeldingen fra SAS
Les også

Fra 2017: SAS henter ny finansdirektør fra Telenor: Göran Jansson får strategisk ny rolle

Her kan du lese mer om

 1. Jobbytter
 2. Wallenius Wilhelmsen
 3. Scandinavian Airlines (SAS)
 4. luftfart
 5. Luftfart
 6. Jobb
 7. Rederier

Flere artikler

 1. Oljefondets nye sjef blir offentliggjort torsdag

 2. Axactor-sjef Endre Rangnes sparket på dagen

 3. DNBs shipping-dronning slutter

 4. Annonsørinnhold

 5. Norske Cilia får ansvar for svensk milliardstiftelse

 6. Kun tre vil bli Økokrim-sjef: Tidligere statssekretær på listen