Småaksjonærene hamstrer Norwegian-aksjer i skrekk-uken

Mens Norwegian-aksjen blødde på Børsen fortsatte kundene å handle.

INVESTERINGSØKONOM: Mads Johannesen i Nordnet.
Publisert: Publisert:

Til og med onsdag denne uken ble det omsatt Norwegian-aksjer for 230 millioner kroner blant Nordnets kunder. Aksjonærene har netto kjøpt for 56,6 millioner kroner.

Onsdag handlet Nordnets kunder alene Norwegian-aksjer for 80 millioner kroner. Dermed sto de for 30 prosent av dagsomsetningen på 262 millioner på Oslo Børs.

– Vi har ofte sett at Norwegian er en folkeaksje som har hatt netto kjøp i land tid, selv om kursen har fortsatt nedover, sier Nordnet-analytiker Mads Johannesen.

Les også

Norwegian-aksjen raser videre

Kollaps

De siste dagene har flyselskapet falt kraftig etter at coronaviruset traff markedet.

Torsdag formiddag kom selskapet med en avklaring rundt den konvertible gjelden selskapet har, etter spekulasjoner i markedet.

Norwegian-aksjen hentet seg noe inn i etterkant av meldingen, men senere har børsfallet igjen tiltatt. Torsdag ettermiddag var aksjen ned nærmere 25 prosent. Dette er det laveste nivået for aksjen siden desember 2008.

– Billigere inngang

Selskapets markedsverdi har nå også falt under tre milliarder kroner.

Men Nordnet-analytiker Mads Johannesen tror ikke dette vil slå ut på omsetningen blant deres kunder torsdag.

– Ut i fra volum og antall handler vil det fortsette å være høyt blant våre kunder, så langt jeg kan se, sier han til E24 torsdag ettermiddag.

– Det er åpenbart at flere av kundene har tro på at det vil fungere over tid. De ser gjennom svingningene og ser heller på det som en billigere inngang enn tidligere.

Publisert:
Gå til e24.no