– Bra at Nikola får flere bein å stå på

Nel-sjef Jon André Løkke ser positivt på hydrogenpartneren Nikolas «enorme nyhet».

Nel-sjef Jon Andre Løkke på en tidligere presentasjon.

Fredrik Hagen / NTB scanpix
Publisert:,

Alt som styrker Nikolas «business case» er indirekte bra for Nel, og lanseringen av den elektriske pickupen «Badger» er en logisk forlengelse av Nikolas «business case», sier konsernsjef Jon André Løkke i Nel til TDN Direkt tirsdag.

Uttalelsen kommer etter at Nel-partner Nikola Motor tirsdag kveld kom med sin forhåndsvarslede «enorme nyhet», som bidro til å løfte Nel-aksjen markant mandag.

Aksjehopp

Markedet reagerte først negativt på nyheten og sendte Nel-aksjen ned i overkant av to prosent. På ettermiddagen har stemningen snudd og Nel-aksjen er opp i underkant av to prosent like etter klokken 12.

Løkke mener det er bra at lastebilprodusenten Nikola «får flere bein å stå på».

– Dette er også en hydrogendrevet bil som eventuelt kan fylle på de samme stasjonene. Når du bygger en lastebilstasjon er det enkelt å henge på en dispenser for en bil, så dette var egentlig en logisk forlengelse av «business caset» deres, sier han.

I Nikolas pressemelding fremgår det at selskapet planlegger rundt 700 hydrogenstasjoner på tvers av Nord-Amerika, der lokasjonene av disse vil bli kunngjort i dette kvartalet.

«Jobber med Nikola hele tiden»

Konsernsjef Løkke sier at selskapet jobber med Nikola hele tiden, og jobber med å få på plass detaljene rundt de tekniske løsningene.

Han tror Nikola holder mulighetene åpne for flere hydrogenstasjoner.

– Det kommer litt an på hvordan de allokerer lastebilene, hvilke ruter de ønsker å dekke først og hvor de ser for seg å teste den første flåten med lastebiler, sier han, og legger til at dette er noe som jobbes med.

Nel varslet sommeren 2018 at de hadde mottatt en milliardkontrakt av Nikola for levering av 448 elektrolysører og tilhørende påfyllingsutstyr. Ifølge planen skal Nel starte levering av disse i år.

Nel-aksjen har det siste året steget 115 prosent