Rapperen A$AP Rocky inn i Klarna – vil ikke avsløre eierandelen

A$AP Rocky følger etter Snoop Dogg og investerer i Klarna. Nå skal rapperen også prøve seg som sjef for det svenske betalingsselskapet for en dag.

RIHANNA-KJÆRESTE: Rapperen A$AP Rocky har nylig blitt kjæreste med superstjernen Rihanna. Nå blir han aksjonær i det svenske betalingsselskapet Klarna.
Publisert: Publisert:

Det kommer frem i en pressemelding fra Klarna.

Klarna ønsker ikke å oppgi størrelsen på eierandelen til A$AP Rocky, som egentlig heter Rakim Mayers, på spørsmål fra E24.

I forrige uke rapporterte flere internasjonale medier at det svenske betalingsselskapet var i gang med å hente penger i en ny emisjon.

Klarna ønsker heller ikke å svare på hvorvidt A$AP Rocky deltok i den siste emisjonen.

A$AP Rocky er ikke den første rapperen som investerer i selskapet. Fra før er Snoop Dogg inne som aksjonær og partner.

– Vi kan dessverre ikke kommentere størrelsen på investeringen, men kan si at dette blir et av de største partnerskapene vi noen gang har inngått, også sammenlignet med Snoop Dogg, sier markedsdirektør i Klarna Norge, Thomas Elvestad, i en e-post til E24.

Blir toppsjef for en dag

Samtidig som partnerskapet annonseres, går A$AP Rocky inn som Klarnas toppsjef for en dag tirsdag 1. juni.

MOTELØVE: A$AP Rocky viser frem sin fargerike stil under en konsert i Stockholm i desember 2019.

I sjefsstolen skal rapperen fokusere på mote og bærekraft, blant annet gjennom å kuratere eksklusivt innhold i Klarnas shopping-app.

– A$AP skal i tillegg til å bli aksjonær i selskapet også i dag hjelpe oss med å bli bedre, spesielt innenfor fashion og bærekraft. I tillegg til å være en kjent musiker, produsent og skuespiller er også Rocky kjent for sin klesstil og for å flytte grenser innenfor fashion, sier Elvestad i en e-post til E24.

– Han har også svært verdifull innsikt i hva forbrukerne ønsker og vil ha som vi ser frem til at han kan dele med oss for at vi skal kunne levere den ultimate shoppingopplevelsen for kundene våre.

Markedsdirektør Thomas Elvestad i Klarna Norge.

A$AP Rocky vil også delta i Klarnas bærekraftsinitiativ, GiveOne, og donere en prosent av sin investering til et selvvalgt prosjekt med fokus på klima og biodiversitet.

Ifølge pressemeldingen vil «neste steg» i partnerskapet annonseres innen kort tid.

– Utfordrer status quo

A$AP Rocky ser ut til å trives i rampelyset. Nylig ble det kjent at han er kjæreste med superstjernen Rihanna.

Men det er ikke bare kunst og kjærlighet han er kjent for.

I 2019 skapte rapperen internasjonale overskrifter da han ble varetektsfengslet i Stockholm etter en slåsskamp på åpen gate.

A$AP Rocky nektet straffskyld, men ble dømt til betinget fengsel for legemsfornærmelse mot en 19 år gammel afghaner. Det vil si at rapperen slapp å sone i fengsel.

Flere kjente amerikanere engasjerte seg i saken, inkludert daværende president Donald Trump.

DØMT TIL UBETINGET FENGSEL: Rakim Mayers, bedre kjent som A$AP Rocky, forlater rettssalen i Stockholm i august 2019. Han ble til slutt dømt til ubetinget fengsel for legemsfornærmelse og slapp dermed å sone i fengsel i Sverige.

Klarnas toppsjef og medgrunnlegger, Sebastian Siemiatkowski, uttaler i pressemeldingen at A$AP Rocky «utfordrer status quo hver dag».

I den samme meldingen uttaler A$AP Rocky at partnerskapet appellerte til ham fordi Klarna er et selskap som «ser fremover og utfordrer status quo».

Markedsdirektør Elvestad mener at Klarna og Rocky deler et engasjement for innovasjon og forbrukermakt.

– Klarna har alltid vært opptatt av å ta modige og uventede valg, inkludert med hvem vi inngår partnerskap med, sier Elvestad i en e-post til E24.

– Rocky er en perfekt mach for oss fordi han, i likhet med Klarna, har en historie med å bryte med kategorisering og har en fundamental forståelse for hva forbrukeren vil ha.

STØTTE: Mange engasjerte seg for å få A$AP Rocky ut av varetektsfengsling i Stockholm etter en slåsskamp i juni 2019. Her har noen hengt opp plakater med budskap om å slippe ham fri asap.
Les også

Klarna hadde tekniske problemer – kunder fikk tilgang til andres opplysninger

Verdsettes skyhøyt i ny emisjon

I forrige uke meldte Business Insider at Klarna var i ferd med å hente inn et ukjent beløp, blant annet fra japanske Softbank, i en emisjon som verdsetter selskapet til over 40 milliarder dollar eller 335 milliarder kroner.

Reuters meldte senere samme dag at pengeinnhentingen kan løfte Klarnas verdsettelse til nærmere 50 milliarder dollar eller 419 milliarder kroner, noe som gjør selskapet til Europas desidert mest verdifulle startup.

Emisjonen forventes å være selskapets siste private pengeinnhentingen før en planlagt børsnotering, ifølge kildene til Reuters.

Klarna-sjef Siemiatkowski har tidligere sagt til Reuters at en børsnotering sannsynligvis kan finne sted tidlig neste år og at de vurderer en direkte notering uten å selge nye aksjer.

– Vi ønsker ikke å kommentere denne type spekulasjoner, sier markedsdirektør Elvestad i en e-post til E24.

Les på E24+

Satser på Oda, Autostore og Kahoot: Dette er Softbank

I fjor steg Klarnas inntekter for første gang over 10 milliarder svenske kroner, men årsresultatet endte på minus 1,4 milliarder svenske kroner.

I mars hentet Klarna 1 milliard dollar (8,4 milliarder kroner) i en emisjon som verdsatte selskapet til 31 milliarder dollar (260 milliarder kroner). Pengene skulle finansiere videre internasjonal vekst, særlig i USA.

Ved utgangen av første kvartal i år hadde Klarna over 90 millioner aktive brukere globalt etter sterk brukervekst i nettopp USA.

Google-topp til Klarnas styre
Publisert:

Her kan du lese mer om