Equinor dro Oslo Børs ned

Oslo Børs handlet i negativt terreng torsdag. Elopak var blant de mest omsatte, og endte uendret, mens oppdrettskonsernet Måsøval spreller oppover. Oljeprisen stiger.

Oslo Børs faller torsdag formiddag.
Børsdagen
  • Joachim Birger Nilsen
  • Ine Brunborg
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs endte ned 0,70 prosent torsdag.

Equinor-aksjen endte som mest omsatt på børsen. Den falt med 1,36 prosent til 81,8 kroner. Det var også den aksjen bidro mest til nedgangen på Hovedindeksen.

Oljeprisen er på vei oppover. Ett fat nordsjøolje (brent spot) handles i skrivende stund til 74,06 dollar, opp 0,27 prosent siden midnatt. Den amerikanske lettoljen (WTI) er også opp, med 0,47 prosent, til 72,13 dollar fatet.

Dette kommer etter at tidligere i uken klatret til sitt høyeste nivå siden våren 2019. Prisen var på et tidspunkt oppe i 74,72 dollar per fat nordsjøolje, men har siden dempet seg noe.

Torsdag har Norges Bank varslet at første renteheving kan komme i september, og flere økonomer spår så mye som fire rentehevinger det neste året.

Kartongselskap mest omsatt

I anledning børsnoteringen til kartongselskapet Elopak kom det frem at Ferd, investeringsselskapet til Johan H. Andresen og resten av Andresen-familien, ville selge 91 millioner aksjer. Emisjonskursen er satt til 28 kroner, og Ferd vil dermed få inn 2,5 milliarder kroner.

Samtidig beholder Andresen-familien samtidig 159 millioner aksjer, noe som tilsvarer 59,2 prosent eierandel i selskapet.

Kartong-aksjen er blant de mest omsatt på Børsen, aksjen falt i løpet av handelsdagen, men ender på emisjonskursen 28 kroner.

Veidekke skal på oppdrag fra Nordr bygge leilighetsbygget «Spinneriet» i Stockholm. Prosjektet ventes å være ferdig våren 2023, og har en kontraktssum på 167 millioner kroner. Aksjen falt 0,33 prosent.

Ellers er aksjen i Axxis Geo Solutions ned 50,25 prosent til 0,15 kroner, etter at handelen ble automatisk stanset tidlig på dagen. Nedgangen kommer etter at selskapet meldte at de har betalt tilbake det resterende lånet og renter til Eksportkreditt Norge, og at de har fullført salget av fartøyet «Neptune Naiad».

Les også

Ferd-selskap satser på flytende havvind-konsept

Opptur for laksefersking

Targovax har fullført pasientrekrutteringen til sin kliniske test av legemiddelet Onvos-102, fremgår det av en børsmelding. Behandlingen er for pasienter med fremskreden tykktarmkreft. Selskapet er notert på markedsplassen Euronext Growth, og er opp 1,38 prosent til kurs 8,80 kroner den siste uken.

Targovax er et klinisk immunonkologi-selskap som fokuserer på utvikling av målrettet immunterapi for kreftpasienter.

Oppdrettskonsernet Måsøval er også fersk på børs, og stiger i dag med 14,89 prosent. Selskapet produserer årlig rundt 17.000 tonn laks fra konsesjoner utenfor Frøya, Kristiansund, Aukra og Hustadvika.

Før åpning torsdag morgen annonserte Siem Offshore at ankerhåndteringsskipet Siem Pearl har blitt tildelt en kontrakt av PSE Kinsale Energy med fast varighet på tre måneder. Kontrakten gjelder arbeid i det nordvestre europeiske området, og mobilitet er ventet i løpet av juli.

Siem Offshore-aksjen falt 0,10 prosent.

Les også

Storinvestorer inn i norsk biotekforskning

Les også

Oljenæringen jubler og miljøbevegelsen fortviler: – Tut og kjør-oljepolitikk

Les også

Den amerikanske sentralbanken varsler to rentehopp i 2023: – Et markert taktskifte

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs
  3. Hovedindeksen OSEBX

Flere artikler

  1. Oslo Børs hentet inn det tapte etter minikrakket

  2. Komplett falt markant på positiv Oslo Børs

  3. Knapp oppgang i ukeslutten på Oslo Børs

  4. Seadrill og Aker Solutions bidro til børsopptur på ukens siste handelsdag

  5. Fall for Oslo Børs – Equinor ned etter fornybarnyhet