Smitteutbrudd på byggeplass til Stordalen-hotell

Utbruddet fører til massetesting av alle som har vært på byggeplassen de siste 17 dagene.

RAMMET: Et trettitalls antall personer har fått bekreftet smitte etter utbruddet på byggeplassen i hovedstaden.
 • Fabian Skalleberg Nilsen
 • Eivind Bøe
 • Oline Birgitte Nave
 • Ida Lyngstad Wernø
Publisert:

Minst 32 av de som har oppholdt seg på byggeplassen til Stordalens nye hotell på Solli plass i Oslo er smittet, og er en del av et større smitteutbrudd.

På byggeplassen er det totalt åtte underleverandører som nå har fått bekreftet smitte blant sine ansatte. Det var Børsen som omtalte utbruddet først.

– Mandag fikk vi beskjed om det første tilfellet. Det jeg vet er 32 smittetilfeller siden 8. februar, og dette gjelder flere underleverandører, sier kommunikasjonssjef i Aspelin Ramm, Grete Sivertsen til E24.

Hun legger til at det første smittetilfellet skjedde hos en underleverandør. Daglig jobber det rundt 250 arbeidere på byggeplassen.

– Massetesting foregår i dag for alle som har vært på byggeplassen siden 8. februar, fortsetter Sivertsen.

Flest påvist den siste uka

– Hovedtyngden av de som har blitt påvist smittet har vi fått bekreftet forrige uke og denne uken. Siden fredag forrige uke er det påvist 25 tilfeller, sier prosjektsjef i Hent, Erik Tveit til VG.

Prosjektsjefen mener de har gjort det de har kunnet for å sikre smittevernet.

– Blant annet har vi hatt lunsjordning der ansatte sitter med avstand og de ulike firmaene i prosjektet spiser til ulike tider, og i tillegg har vi hatt mye Antibac stående fremme. Vi har også hatt en Securitasvakt som har påsett at alle som kommer og går har munnbind på seg, sier han.

– Har dere stengt ned byggeplassen?

– Nei, prosjektet er ikke stengt. Vi jobber med redusert bemanning som følge av at det er smittede og karantene, men det er opp til helsemyndighetene å avgjøre om byggeplassen skal stenges. Vi har ikke fått pålegg om å stenge ned, og da følger vi rådene fra helsemyndighetene, sier Tveit.

Les også

Full forsikringskrangel: – Huset mitt er brent, og jeg skal bygge det opp igjen

Andre utbruddet i år

Eiendomsutvikleren Aspelin Ramm og Stordalen-eide Strawberry Brothers utgjør eierne av bygget.

Hent er hovedleverandør for byggingen av hotellet, som skal driftes av Nordic Choice Hotels & Resorts. Dette skal åpnes september 2022, ifølge hotellets nettside.

I januar førte et smitteutbrudd på en byggeplass til bråstans i byggingen av Pressens hus i Oslo. Også i dette prosjektet var Hent hovedleverandør og Aspelin Ramm byggherre for prosjektet.

– Hvordan sikrer dere smittevern ved byggeplasser der Strawberry er deleiere?

– Vi tar selvsagt smittevern på høyeste alvor, både på våre hoteller og byggeplasser. Vi følger alle smittevernregler myndighetene setter. Det samme gjør Aspelin Ramm, som er ansvarlige for byggeprosjektet, sier Ida Holen, pressekontakt i Strawberry Group.

Les også

Stort smitteutbrudd på byggeplass i Oslo

Grotte-festen var ikke den første: Brøt seg inn på Stordalens byggeplass for å ha raveparty

– Burde stengt ned

Leder for fagforeningen Tømrer og Byggfagforeningen i Fellesforbundet, Alexander U Hopland-Wøien, sier til VG at han ikke har inngående informasjon om situasjonen på byggeplassen, men at fagforeningen har fått henvendelser fra ansatte på byggeplassen.

– Vi har fått meldinger om noen som er litt bekymret for dette. Generelt kan jeg si at hvis det er smitte som er under utvikling og det eskalerer, så bør man se på tiltakene, sier han til VG.

Han mener at økningen i antall smittetilfeller burde gjort at byggeplassen ble stengt.

– Det er et tegn på at man burde stenge plassen til man har kontroll på det. Jeg vet at det er forskjellig praksis rundt dette, men når man har avdekket smitte og man mistenker at det kan ha spredd seg, bør man stenge ned, rengjøre og desinfiserer lokalene og være sikre på at det ikke er smitte når man åpner plassen igjen, sier Hopland-Wøien til VG.

– Det er ytterst viktig at man får kontroll på utbruddet, og man bør iverksette rutiner som gjør at arbeidere på den plassen ikke går tilbake før man er sikker på at man ikke er smittet.

Milliardsatsing

Hotellet som er under utbygging har Petter Stordalen tidligere omtalt med store ord.

– Sommerro kan bli det råeste vi har gjort i Norden, sa hotellkongen til Dagens Næringsliv da han kommenterte milliardinvesteringen i 2018.

I 2015 det ble kjent at Stordalen vil bygge hotellet. Bygningen er fra 1931 og er de gamle lokalene til Oslo Lysverker.

Les også

43 prosent omsetningsnedgang for Stordalen-hoteller

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjelive
 2. Coronaviruset
 3. Hotell
 4. Petter Stordalen
 5. Oslo
 6. Nordic Choice Hotels
 7. Aspelin Ramm

Flere artikler

 1. Smitterammet byggeplass holder fortsatt åpent: – Frykter hele næringen til slutt blir stengt ned

 2. Stort smitteutbrudd på byggeplass i Oslo

 3. Ble varslet om smittefare på byggeplass i Oslo én måned før utbrudd

 4. Stordalen tar epidemiforsikring til retten – kan ha krav på flere hundre millioner

 5. Tre nye smittet på byggeplass i Oslo