Entra-styret åpner døren for bedre bud

Fredag varslet Castellum et større bud på Entra, mens SBB inntil videre sitter på gjerdet. Entra-styret vil ikke anbefale aksjonærene noe nå, og mener det er «grunn til å tro» at det vil komme andre forslag.

VENTETID: Det er ikke jul ennå, selv om solen har snudd. Entra er ettertraktet og mandag gjorde styret det klart at det vil vente med å anbefale noe bud foreløpig.

Øijord, Thomas Winje / NTB scanpix
  • Kjetil Malkenes Hovland
  • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

– Styret har grunn til å tro at andre forslag kan bli fremmet før 8. januar 2021 eller innen det tidspunkt hvor Styret vil være forpliktet til å gi en pålagt anbefaling i samsvar med loven, heter det i en børsmelding fra Entra mandag ettermiddag.

Flere budgivere kjemper nå om å få kontroll over eiendomsselskapet Entra, som var eid av staten inntil børsnoteringen i 2014.

Kampen startet da svenske Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB) kom med et bud på selskapet den 24. november, som priset Entra til 30,05 milliarder kroner.

To dager senere meldte svenske Castellum et bud som verdsatte Entra til 31,1 milliarder kroner. I tillegg hadde Castellum kjøpt aksjer tilsvarende 8,24 prosent av Entra fra den norske staten.

Les på E24+

Entras nye storaksjonær er neppe fornøyd med det nye budet

SBB trakk budet sitt den 9. desember, men SBB har sagt at selskapet fortsatt vurderer et nytt bud, på visse vilkår.

Det skjedde etter at Entra fikk en uavhengig verdivurdering av eiendommene sine fra Akershus Eiendom og Newsec. De vurderte at eiendommenes verdi hadde økt fra 51,8 milliarder kroner ved utgangen av tredje kvartal til 56,5 milliarder kroner i starten av desember.

Varslet høyere bud

Castellum meldte den 18. desember at de ville øke sitt bud. Det nye budet på 185 kroner per aksje priser Entra til drøye 33,7 milliarder kroner.

På et digitalt pressemøte mandag gikk konsernsjef Henrik Saxborn i Castellum gjennom budet, men han ville ikke si om han forventet Entra-styrets støtte.

– Det får vi se. Jeg kan bare si at vi har hatt dialog med styret og ledelsen gjennom denne prosessen, sa Saxborn.

I mandagens børsmelding skriver Entra følgende:

– Basert på den nåværende situasjonen mener styret at det riktige er å ta vare på valgfriheten for aksjonærene. Styret vil fortsette diskusjoner med relevante parter i den hensikt å ivareta aksjonærenes og Selskapets felles interesse.

Flere svenske

Det er for øvrig også en tredje aktør som har kjøpt seg opp i det norske eiendomsselskapet. Milliardær Erik Selin og hans selskap Balder Fastigheter har kjøpt seg opp til en eierandel på 15 prosent i Entra.

Folketrygdfondet er også aksjonær i Entra og sitter på nok aksjer til å blokkere et fullstendig oppkjøp, om de skulle ønske det.

Les børsmeldingen fra Entra-styret her
Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Entra
  2. Aksjelive
  3. Folketrygdfondet

Flere artikler

  1. Castellum-sjefen vil friste Entra-eiere med sukret bud og milliardsalg

  2. Castellum varsler økt bud på Entra

  3. SBB trapper opp kampen om Entra: – Vårt siste bud

  4. Balder fortsetter oppkjøpet i Entra

  5. Eiendomskjempen Balder tar enda et Entra-jafs