Ferd satser på Link Mobility etter børscomebacket

Johan H. Andresen og familiens Ferd har lagt det norske it-selskapet Link Mobility i børsporteføljen sin.

Ferd eies av Johan H. Andresens og hans to døtre Katharina og Alexandra. Verdijustert egenkapital var på 35 milliarder kroner ved utgangen av 2019.
Publisert:

Sist uke ble det kjent at Andresen-familiens investeringsselskap hadde solgt seg ned i avfallshåndteringsselskapet Quantafuel og dermed falt ut av listen over de 50. største aksjonærene.

Nå har Ferd for første gang dukket opp blant de største aksjonærene i it-selskapet Link Mobility, med en aksjepost på 581.741 aksjer verdt 32 millioner kroner, ifølge ferske oversikter.

Det gjør Ferd til 49. største Link Mobility-aksjonær.

Det er kun kjent at en liten del av aksjene ble kjøpt sist uke. Ferd kan fra før ha eid et antall aksjer som tilsvarer en plass bak aksjonærlistene fra Oslo Market Solutions, som kun viser de 50 største aksjonærene i et selskap.

Verdt 15 milliarder

Link Mobility, som er en leverandør av mobilløsninger, gjorde comeback på Oslo Børs tidligere i høst. Det ganske nøyaktig to år etter at amerikanske Abry Partners kjøpte IT-selskapet av børs for 3,4 milliarder kroner.

Mandag ble det kjent at selskapet kjøper østerrikske WebSMS for 50,9 millioner euro, tilsvarende 546 millioner kroner.

Link ble grunnlagt av Jens Rugseth og Rune Syversen. Det hele startet med løsninger for enveistekstmeldinger for bedrifter, men har etter hvert etablert seg som en mobilteknologiplattform som tilbyr omnikanalmeldinger for fysisk salg og nettsalg.

Med dagens aksjekurs på 56,04 kroner har Link Mobility nå en markedsverdi på 15 milliarder kroner.

Har troen på laks

Ferd er nå blant de 50 største aksjonærene i Oslo Børs-selskapene XXL, Lerøy Seafood Group, Axactor, Sbanken, Grieg Seafood og Link Mobility.

Posisjonene har en verdi på rundt 1,2 milliarder kroner.

Tidligere i 2020 solgte Andresen-selskapet seg helt ut av den tyngede oljeservicebransjen.

Aksjonærlistene har et par dagers etterslep og det er mulig at Ferd har endret beholdningen sin i Link Mobility siden.

Les også

Link Mobilitys børscomeback koster flesk

Publisert: