Adevinta selger for 578 millioner i Australia

Adevinta selger tjenestene Gumtree Australia, Autotrader Australia og CarsGuide til medieselskapet The Market Herald for 578 millioner kroner.

Antoine Jouteau tok over som sjef i Adevinta den 15. august, etter Rolv Erik Ryssdal.
Publisert:

Adevinta og The Market Herald har skrevet under en avtale om salget av de tre annonsetjenestene på nett, ifølge en melding.

Salgsprisen er 60 millioner dollar (578 millioner kroner).

«Salget er en del av Adevintas strategi om å fokusere på vekst i sine fem nøkkelmarkeder i Europa: Benelux, Frankrike, Tyskland, Italia og Spania», skriver selskapet i meldingen.

Adevinta skiftet konsernsjef denne måneden, og Antoine Jouteau har nå tatt over for Rolv Erik Ryssdal.

– Avgjørelsen om å selge virksomheten vår i Australia følger en strategisk gjennomgang for å prioritere investeringer for vekst i fem nøkkelmarkedet, i et forsøk på å redusere kompleksitet og akselerere gjennomføringen av vår strategi, sier Jouteau ifølge meldingen.

Markedsplasser og redaksjonelt nettsted

Dette er tjenestene som nå selges:

  • Gumtree: nettbasert markedsplass med syv millioner brukere og 2,8 millioner annonser for blant annet biler og bildeler, hjem og hage, sport og fritid, elektronikk, klær, eiendom og jobber
  • Autotrader: nettsted for bilannonser, lansert i 2018
  • CarsGuide: nettside med redaksjonelt innhold, inkludert vurderinger av biler, nyheter og ekspertråd

The Market Herald tilbyr blant annet nyheter til investorer, og er notert på den australske ASX-børsen. Største eier i selskapet er Gavin Argyle.

– Vi tror at The Market Herald er godt posisjonert for å skape sterke vekstmuligheter for Gumtree, CarsGuide og Autotrader, sier Jouteau.

E24 er et datterselskap i Schibsted-konsernet som er største eier i Adevinta. Enkelte av E24s journalister har aksjer i Schibsted, gjennom deltagelse i konsernets aksjespareprogram for ansatte. Noen av disse kan også ha aksjer i Adevinta, etter at selskapet ble skilt ut fra Schibsted i 2019.

Les meldingen fra Adevinta
Publisert: