Kraftig resultatøkning for TGS

Selskapet fikk et resultat før skatt på 33,5 millioner dollar i andre kvartal.

LA FREM TALL: Administrerende direktør i TGS, Kristian Johansen.
Publisert:

Seismikkselskapet TGS legger torsdag frem resultater for årets andre kvartal. Selskapet fikk et resultat før skatt på 33,5 millioner dollar, opp fra minus 22,5 millioner foregående år.

Omsetningen kom inn på 230 millioner dollar, en solid økning fra 71,9 millioner i samme periode i fjor.

– Med en kontantbeholdning på omtrent 255 millioner dollar i tillegg til en ubenyttet rullerende kredittfasilitet på 100 millioner dollar, har vi en solid finansiell posisjon som komfortabelt kan finansiere de spennende M&A-transaksjonene nylig annonsert, sier Kristian Johansen, administrerende direktør i TGS.

Seismikkselskaper, som undersøker grunnen og lager geofysiske data, inngår tidlig i verdikjeden og er et av de lettere områdene å gjøre kutt i for oljeselskapene.

I 2022 er TGS en av de store børsvinnerne i Norge. Aksjen har steget mer enn 60 prosent hittil i år.

Selskapet betaler et utbytte på 1,39 kroner per aksje for kvartalet, tilsvarende rundt 163 millioner kroner.

Vil kjøpe Magseis

I juni ble det kjent at TGS har lagt inn et bud på 2,3 milliarder kroner for å kjøpe nodeseismikkselskapet Magseis Fairfield.

TGS og Magseis har blitt enige om vilkår for oppkjøp, der aksjonærene i Magseis får 0,0426 TGS-aksjer for hver Magseis-aksje, i tillegg til 2,3 kroner i kontanter per aksje.

Styret i Magseis har enstemmig valgt å støtte budet. Den største aksjonæren i Magseis, Fairfield MS, medlemmer i styret og ledelsen har akseptert budet.

– Ved å kombinere Magseis's ledende posisjon med TGS's kapasitet innen dataprosessering, skaper vi et unikt kvalitetsprodukt, sa Kristian Johansen, administrerende direktør i TGS, i juni.

Publisert:
Gå til e24.no