Asetek-aksjen raser etter resultatvarsel

Asetek tror på et marginalt overskudd på driften i år, etter nedstenginger og flaskehalser i Kina. Aksjen faller mer enn 20 prosent etter varselet.

Publisert:

Nedstenginger og flaskehalser i Kina gjør at teknologiselskapet Asetek jekker ned guidingen sin for 2021.

Selskapet venter nå et driftsresultat på mellom 0 og 2 millioner dollar i 2021.

Den forrige guidingen fra august var på mellom 8 og 12 millioner dollar, og resultatet fra 2020 var på 11 millioner dollar.

Asetek venter også en omsetningsvekst på mellom 10 og 20 prosent sammenlignet med 2020. Den forrige guidingen var på en vekst mellom 20 og 30 prosent.

Aksjen er i skrivende stund ned 25,89 prosent til kurs 43,5 kroner, etter at handelen ble stanset i påvente av meldingen.

Problemer i forsyningskjeden

Bakgrunnen for den nye guidingen er altså nedstenginger i Kina, som påvirker forsyningskjeden til Asetek, ifølge en børsmelding. Asetek utvikler og leverer kjølesystemer til datamaskiner.

Selskapet viser til nedstenginger i Tongan-distriktet og i storbyen Xiamen, og skriver at det rammer leveranser fra underleverandør og fra kontraktsprodusenter.

I tillegg til dette er det også større og bredere problemer i forsyningskjeden, og selskapet sliter med knapphet på komponenter og økte logistikkostnader – i likhet med partnerne og kundene, ifølge meldingen.

Det fører til usikkerhet for salget og kostnadene for resten av året, varsler Asetek.

Dropper data-satsing

Som et resultat har Asetek bestemt seg for å gå ut av det såkalte High Performing Computing-segmentet (HPC), og skriver at de heller satse på det generelle datasentermarkedet.

Resultatet av kuttene er en engangskostnad på 2,5 millioner dollar, ifølge meldingen.

– Beslutningen ble tatt for å beskytte Aseteks fremtidige lønnsomhet mot økende HPC-investeringsbehov, svake inntekter fra HPC-området og en kommende milepæl med en ekstern HPC-partner som involverer bindende forpliktelser, skriver Asetek i børsmeldingen.

Publisert:

Her kan du lese mer om