Evergrande-krisen

Bloomberg: Kreditorer går sammen i forkant av Evergrande-frist

Denne helgen går fristen ut for et obligasjonslån på 260 millioner dollar der Evergrande er garantist, ifølge Bloomberg. Nå forbereder flere av kreditorene seg på muligheten for at betalingen uteblir, ifølge nyhetsbyråets kilder.

Den kriserammede boligkjempen Evergrande har preget verdens børser den siste tiden. Nå nærmer en ny betalingsfrist seg, ifølge Bloomberg.
  • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Kinesiske Evergrande og datterselskapet Tianji Holding er garantister for en obligasjon på 260 millioner dollar fra et selskap som heter Jumbo Fortune Enterprises, ifølge Bloomberg.

Nå vil noen av kreditorene i dette obligasjonslånet gå sammen for å presse igjennom kravene sine dersom de ikke får betalt, skriver nyhetsbyrået, som henviser til ikke-navngitte kilder.

Dette obligasjonslånet løper ut førstkommende søndag, den 3. oktober, ifølge data Bloomberg har hentet inn.

Siden fristen faller på en søndag, vil den normalt sett utsettes til første påfølgende virkedag – altså på mandag.

Denne betalingsfristen kan bli viktig for Evergrande, siden myndighetene i Kina fra før har bedt selskapet om å gjøre opp avdragene på dollarobligasjonene sine, skriver Bloomberg.

Les også

Evergrande-krisen kort forklart

Frykter kollaps

Evergrande er verdens mest forgjeldede boligbygger, og har skapt uro på verdens børser den siste tiden.

Frykten er at en mulig kollaps i boligkjempen kan spre seg videre i eiendomssektoren i Kina, til banksektoren, og videre til verdens økonomi og finansmarkeder.

Spørsmålet flere eksperter har stilt seg er om myndighetene i Kina vil gå inn for å redde selskapet, for å forhindre ringvirkninger i økonomien.

– Det alle venter på er om myndighetene skal gripe inn. De fleste har slått seg til ro med at det kommer en eller annen form for omstrukturering. For kinesiske myndigheter er det likevel viktig å ikke la det gå ut over markedet i altfor stor grad. Det er balansen myndighetene i Kina nå tenker på, sa Danske Banks sjefstrateg Anders Johansen til E24 denne helgen.

Les også

Mener Evergrande-løsning vil ta tid: – Trusselen er annenhåndseffekter

Stille fra Evergrande

Den totale gjelden til Evergrande er anslått til å ligge på rundt 2.600 milliarder kroner.

På torsdag i forrige uke utløp betalingsfristen for et renteavdrag på et obligasjonslån. Det er fortsatt ingen tegn på at denne betalingen har kommet, og selskapet har foreløpig ikke sagt noe om fristen. Avdraget var på 83,5 millioner dollar, tilsvarende 717 millioner kroner, ifølge Bloomberg.

Siden har et av Evergrandes datterselskap, New Energy Vehicle Group, varslet om pengetrøbbel. De går ikke videre med planer om å hente inn ny kapital, og aksjen falt markant tidligere denne uken.

Aksjene i morselskapet har på sin side klatret, og er opp litt over 14 prosent de siste fem dagene. Hittil i år er imidlertid Evergrande-aksjen ned litt mer enn 80 prosent.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Evergrande-krisen
  2. Evergrande
  3. Kina
  4. Gjeld

Flere artikler

  1. Kilder til WSJ: Kina forbereder seg på Evergrandes undergang

  2. Mener Evergrande-løsning vil ta tid: – Trusselen er annenhåndseffekter

  3. Oppgang i Asia – Evergrande stiger etter prosjektoppstart

  4. Børsfallet fortsatte for fullt i Asia

  5. Blandet på Asia-børsene: Evergrande inngår betalingsavtale