Flytrafikken fortsetter nedover etter sommertopp

Flere fullvaksinerte gir en smidigere reise for flypassasjerer, tror Avinor.

Avinor tror det blir mindre kø frem til høstferien på Gardermoen.
Publisert:

Forrige uke var det 526.704 passasjerer på Avinors flyplasser, skriver selskapet i en børsmelding. Det er en nedgang på fem prosent fra toppen i uke 30 tidligere i sommer.

Det er også tredje uke på rad med færre passasjerer.

Ukens mest travle dag for flypassasjerer ble søndag, med 97.765 passasjerer. Det har kun flydd flere passasjerer én annen dag i pandemien.

Til tross for den gode søndagen endte uken med en nedgang på 53 prosent fra normalåret 2019. Det er også tredje uke på rad hvor avstanden til 2019 har økt.

Tror høstferien blir travel

– Det har til tider vært reisende som har brukt flere timer gjennom Oslo lufthavn i sommer. Gjennom et godt samarbeid med helse og Politi har vi imidlertid fått til en rutine som gjør at passasjerer som er fullvaksinerte slipper unna de lange køene, sier Westby, sier lufthavndirektør Stine Ramstad Westby på Oslo lufthavn i en pressemelding mandag.

Den største delen av ferietrafikken er nå avviklet, ifølge Avinor.

Det betyr kortere kø på lufthavnene, i alle fall fram til neste ferie.

– Vi tror høstferien blir en travel uke med mange nordmenn som skal reise, sier Westby.

Sas vil fly mer enn 160 direkteturet til 90 destinasjoner i høst

Avstanden til 2019 øker

Avstanden økte mest hos passasjerene innenlands. Det var 35 prosent færre passasjerer innenlands forrige uke, sammenlignet med samme uke i 2019. For få uker siden var det «kun» 15 prosent færre passasjerer i år enn 2019.

Utenlands har tre av fire passasjerer forsvunnet de siste to årene. Rundt 125.000 tok turen inn eller ut av landet forrige uke, sammenlignet med rundt 500.000 i samme uke i 2019.

Flyplassen med mest trafikk forrige uke var Gardermoen. Over halvparten av alle flyreiser ble tatt til eller fra Gardermoen forrige uke, men også her var det tredje uke på rad med nedgang.

Les på E24+

– Han skulle være best. I alt

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om