Airthings inngår avtale med amerikansk husholdningskjempe

Veksten fortsetter for det børsnoterte luftmålingsselskapet. Carrier Corporation vil selge Airthings produkter fra sine 500 salgskontorer i USA.

LEDER AIRTHINGS: Aksel Lund Svindal, Øyvind Birkenes og Geir Førre.
Publisert: Publisert:

– Dette har vi jobbet hardt for i et halvt år, forteller konsernsjef Øyvind Birkenes i Airthings til E24.

Selskapets produkter, ulike radon- og luftkvalitetsmålere samt tilhørende software, skal nå selges i en rekke amerikanske stater gjennom Carrier Corporation – en ledende leverandør av blant annet kjøleskap og klimaanlegg.

MÅLER LUFTKVALITET: Airthings selger også produkter til privatpersoner, som denne modellen som ble kåret til en av de beste oppfinnelsene i 2019 av TIME Magazine.

Selskapet Carrier Corporate har 500 salgslokaler rundt i USA og hadde en omsetning på drøye 159 milliarder kroner i 2020.

– Det er vanskelig å tallfeste dette, men det er en stor og signifikant kontrakt for oss. Det er investert masse fra både oss og Carrier. Dette kommer til å gå inn i skyskrapere, kontorbygg, idretts-arenaer, og skoler, sier Birkenes.

Store vekstambisjoner

Airthings debuterte på Oslo Børs i oktober i fjor og ble da verdsatt til 1,8 milliarder kroner. Det tilsvarer omtrent markedsprisen på selskapet i dag, ifølge tall fra Euronext Growth.

Selskapet hadde en omsetning på drøye 200 millioner kroner i 2020, men har kraftige vekstambisjoner.

– Jeg er imponert over hvordan Airthings har fått til store nye avtaler med selskaper som CVS Pharmacy og Carrier Corporation den siste tiden. Dette vil drive mer vekst i både forbruker- og forretningssegmentene våre globalt, sier Aksel Lund Svindal til E24.

Den tidligere alpinisten har vært aksjonær i selskapet siden 2016, og sitter i dag som styrets leder.

– At Airthings lander kontrakter og samarbeider med noen av verdens største aktører viser at Airthings styrker sin posisjon innenfor luftkvalitet, sier Svindal.

Les på E24+

Aksel Lund Svindal om investeringer, risiko og gründerskap

Canada og Europa neste

Selv tror konsernsjef Birkenes at coronapandemien har skapt et større marked for bedre luftprodukter.

– Folk har blitt mer opptatt av luftkvalitet, særlig i kontorlandskaper og i skoler. Jeg tror selskaper innen smart teknologi for overvåking og styring av bygg for bedre innemiljø og lavere energibruk vil vokse enormt, sier han.

Planen nå er å rulle ut produktene også i Canada og Europa.

Les også

Økte salgsinntekter for Airthings – men underskuddet vokser

Publisert:

Her kan du lese mer om