Bredt Wall Street-hopp

Nike-aksjen ble løftet markant etter fremleggelse av kvartalstall.

BØRSURO: Det har vært et svakt år i det amerikanske aksjemarkedet i 2022.
Publisert:

Wall Street fortsatte onsdag oppover etter at de toneangivende indeksene i går brøt en fire dagers tapsrekke.

Slik ser det ut ved stengetid:

  • Dow Jones endte opp 1,60 prosent
  • Nasdaq steg 1,54 prosent
  • S&P 500 endte opp 1,49 prosent

– Markedet ble på et vis oversolgt og jeg tror det så etter en unnskyldning til å ha et «rally». Nike- og Fedex-tallene beviste det, sier sjefstrateg Sam Stovall i CRFA Research til CNBC, med henvisning til markant oppgang i begge aksjene etter tirsdagens kvartalstall.

Stovall legger imidlertid til at han stiller spørsmålstegn ved hvorvidt den positive stemningen er langvarig.

Nike-byks

Tirsdag kveld la sko- og sportsutstyrsgiganten Nike frem resultater for andre kvartal i sitt avvikende regnskapsår.

Omsetningen endte på 13,3 milliarder dollar, mens resultatet etter skatt ble 1,33 milliarder dollar. Det tilsvarer 131 milliarder kroner og 13 milliarder kroner.

Utviklingen for selskapet i Kina tynger imidlertid fortsatt, blant annet på grunn av landets strenge coronapolitikk, ifølge Bloomberg.

Nike-aksjen steg 12,19 prosent.

På forhånd ventet analytikerne at salget til Nike ville hoppe betydelig, ettersom selskapet ga store rabatter i perioden, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det blant annet for å kvitte seg med overflødige lagerbeholdninger, som har hopet seg opp bredt i varehandelen.

Ved utgangen av første kvartal hadde Nike et varelager verdt 9,7 milliarder dollar, opp 44 prosent fra året før. Ved utgangen av andre kvartal var tallet på 9,3 milliarder dollar, fremgikk det tirsdag.

Kostnadskutt for Fedex

Frakt- og logistikkselskapets Fedex la frem kvartalsrapport i går kveld. Rapporten var preget av svakere etterspørsel og kostnadskutt.

Justert resultat endte på 3,18 dollar per aksje. Analytikerne hadde ventet et resultat på 2,80 dollar per aksje, ifølge Bloomberg.

Inntektene kom inn på 22,8 milliarder dollar, men analytikerne ventet en omsetning på 23,7 milliarder dollar.

Fedex varsler nå at de vil kutte kostnadene med ytterligere én milliard dollar sammenlignet med september-anslagene. Det at de totale besparelsene til 3,7 milliarder dollar for finansåret 2023.

Fedex-aksjen endte opp 3,43 prosent.

Les også

Øyner rekordhøy containerskip-skraping for å redde markedet

Økende tillit til økonomien blant forbrukere i USA

Forbrukernes tillit til at økonomien i USA går i riktig retning, viste en ny topp i desember, framgår det av en oversikt onsdag.

En viss økning i forbrukerindeksen var ventet på bakgrunn av at inflasjonen synes å falle noe og at bensinprisene går litt ned.

Men økningen som ble offentliggjort onsdag, viser en økning som var mer markant enn det ekspertene hadde ventet.

– Tilliten blant forbrukerne tok seg kraftig opp i desember og snudde trenden fra oktober og november. Indeksen har ikke vært så høy siden april, sier Lynn Franco, direktør for økonomiske indikatorer i The Conference Board.

Inflasjonen i USA er den laveste siden september, og drivstoffprisene viser tendens til å falle noe. Indeksen for tillit ligger i desember på 108,3 poeng, opp fra 101,4 i måneden før.

Publisert: