SAS fløy over 1,9 millioner passasjerer i oktober

Flyselskapet hadde mindre fulle fly forrige måned, men passasjerantallet holder seg på rett under to millioner.

SAS har blant annet opplevd økonomisk krise, pilotstreik og konkursbeskyttelse i løpet av 2022.
Publisert:

SAS fraktet 1,93 millioner passasjerer i oktober, viser de ferske trafikktallene.

Det er litt lavere enn de 1,98 millioner passasjerene flyselskapet fraktet i september, men høyere enn i august og omtrent på linje med juni.

Flyene til SAS var mindre fulle i oktober enn måneden før. Fyllingsgraden lå på 74,7 prosent, mot 78 prosent i september.

Les på E24+

Bunken av SAS-klager vokser hos klagenemnd

– Vi er glade for at vi hadde nesten to millioner passasjerer som fløy med oss i oktober, som er et sunn tall på tross av utfordrende makroøkonomiske omstendigheter, sier SAS-sjef Anko van der Werff i en melding.

Mindre charter

Nedgangen i antallet passasjerer fra september til oktober var på tre prosent. En god del av den mindre nedgangen kan forklares med færre charterpassasjerer.

Chartertrafikken utgjorde 94.000 av passasjerene, ned fra 126.000 passasjerer i september. Den ordinære trafikken stod for 1,83 millioner av passasjerene i oktober.

SAS hadde en passasjeryield (inntekten per fløyet passasjerkilometer) på 1,09 svenske kroner forrige måned, svakt ned fra 1,11 svenske kroner i september.

Flyanalytiker Jacob Pedersen i Sydbank har tidligere sagt trafikktallene til SAS for september og oktober er viktige, fordi de kan gi et bilde på hvordan pilotstreiken har påvirket kundene. Det synet stod han fast på da E24 snakket med han i helgen.

I økonomiske problemer

Økonomiske problemer etter coronapandemien, streik og konkursbeskyttelse har preget SAS i 2022.

Flyselskapet lanserte i februar spareprogrammet «SAS Forward». Det innebærer årlige kostnadskutt på 7,5 milliarder svenske kroner, i tillegg til omgjøring av gjeld til aksjer og innhenting av frisk kapital.

Pilotstreiken varte i 15 dager i juli. Dagen etter at streiken begynte, 5. juli, søkte SAS om konkursbeskyttelse i USA. Selskapet mener aksjonærene vil utvannes med mer enn 95 prosent i konkursprosessen.

SAS har i løpet av høsten, seneste i forrige uke, blitt enig med leasingselskaper om å endre leievilkårene for totalt 43 fly som en del av konkursprosessen.

Les også

Ny bot til SAS for manglende tilbakebetaling til kunder

Les også

SAS tapte 547 millioner svenske kroner i september

Les også

SAS skyver på rentebetalinger

Publisert:
Gå til e24.no