Oslo Børs endte ned – Scana steg etter tallslipp

Scana steg etter å nesten ha doblet inntektene, snudd til overskudd og økt ordrereserven kraftig i første kvartal.

Publisert:

Det har vært vinglete og flatt på Oslo Børs fredag, men ved stengetid er Hovedindeksen ned 0,29 prosent.

Oljeprisen har styrket seg en drøy prosent siden midnatt. Nordsjøolje (brent spot) omsettes for 77 dollar fatet i skrivende stund. Det er noe høyere enn da Børsen stengte torsdag.

Les på E24+

Til uken kan Norse Atlantic-aksjen fly inn i turbulens

Blant de mye omsatte aksjene var det flere oppdrettsselskaper, som faller litt tilbake etter gårsdagens kraftige opptur. Slik gikk det for noen av de mest omsatte aksjene:

  • Equinor falt 0,49 prosent
  • Frontline steg 3,51 prosent
  • Aker BP falt 0,08 prosent
  • Mowi falt 3,91 prosent
  • Salmar falt 5,35 prosent

Flere meglerhus har fredag jekket opp sine Frontline-kursmål, i forkant av at Fredriksen-rederiet legger frem kvartalstall onsdag neste uke.

Scana stiger

Flere selskaper har lagt frem tall for første kvartal på ukens siste handelsdag.

Scana, som leverer utstyr og service til maritim industri, steg 3,23 prosent etter sitt tallslipp.

Selskapet snudde fra underskudd på samme tid i fjor til et plussresultat på 11,2 millioner kroner før skatt i første kvartal i år. Inntektene økte til 401 millioner kroner, nesten en dobling fra en omsetning på 207 millioner på samme tid i fjor.

Scanas ordrereserve gjør også et solid hopp, og var oppe i 1,17 milliarder kroner ved utgangen av kvartalet. Ved utgangen av 2022 lå ordrereserven på 533 millioner kroner.

På motsatte side blant selskapene som slapp tall, falt Electromagnetic Geoservices (EMGS) 9,39 prosent. Seismikkselskapet leverte svakere i første kvartal i år enn på samme tid i fjor, både når det kom til resultat og omsetning.

I Aksjelive kan du følge med de øvrige tallslippene og andre markedsnyheter gjennom dagen.

Lakseaksjer faller

De norske oppdrettsselskapene på Børsen gjorde det svært bra torsdag.

Oppturen kom etter at regjeringspartiene ble enige med Venstre og Pasientfokus om grunnrenteskatt på havbruk på 25 prosent.

DNB Markets har i etterkant av enigheten om lakseskatten jekket opp kursmålene på en rekke oppdrettsaksjer. Salmar-aksjen er imidlertid nedgradert til en holdanbefaling hos meglerhuset etter gårsdagens sterke kursutvikling.

Fredag ser det ikke like lystig ut for de norske lakseoppdretterne på Oslo Børs, men de holder likevel på det aller meste av gårsdagens opptur. Sjømatindeksen på Børsen endte ned 3,72 prosent.

Slik ser det ut for noen av oppdretterne ved stengetid:

  • Lerøy Seafood endte ned 4,91 prosent
  • Grieg Seafood falt 4,35 prosent
  • Austevoll Seafood falt 10,15 prosent
Les også

Mowi-sjefen om lakseskatten: – Fremmer ikke investeringer

Tek-opptur på Wall Street

I USA var det generelt sett oppgang i aksjemarkedene torsdag kveld. Særlig teknologiaksjer fikk seg en opptur, blant annet hjulpet av sterke kvartalstall og fremtidsutsikter fra den amerikanske databrikkeprodusenten Nvidia.

Nvidia-tallene, som kom tidligere i uken, bidro også til oppgang for databrikkeaksjer i Asia både torsdag og fredag. På Oslo Børs klatret databrikkeselskapet Nordic Semiconductor nær 4 prosent torsdag. Fredag fortsatte aksjen oppturen, og steg 2,41 prosent.

På de viktigste børsene i Europa var det som i Oslo relativt flatt fredag formiddag. Ved stengetid på Oslo Børs er det oppgang på samtlige av de toneangivende indeksene på Wall Street.

Publisert:

Her kan du lese mer om