Markant fall på Oslo Børs

Oljeprisen og flere tungvektere bidro til å trekke Oslo Børs markant nedover på månedens første handelsdag.

Oslo Børs fotografert i august.
Publisert:

Hovedindeksen startet dagen i negativt terreng, og nedgangen tiltok utover dagen. Indeksen endte til slutt dagen med en nedgang på 1,13 prosent.

Også oljeprisen (Brent spot) har vendt nedover torsdag. I skrivende stund omsettes et fat nordsjøolje for 94,1 dollar fatet, en nedgang på 0,79 prosent.

For flere tungvektere har pilene pekt nedover i løpet av handelsdagen. Det inkluderer Hydro, som endte med en nedgang på 5,75 prosent.

Oljeselskapene Equinor og Aker BP falt markant i løpet av daget, men ved stengetid var en del av fallet hentet inn igjen. Selskapene endte ned henholdsvis 0,04 og 0,58 prosent. Børskjempene DNB og Yara falt også henholdsvis 2,79 og 1,42 prosent.

Norwegian-aksjen falt også markant, 6,41 prosent. Det skjedde etter at Nordea Markets tok opp dekning på aksjen med en salg-anbefaling og et kursmål på syv kroner.

Torsdag feirer Norwegian dessuten 20 år på vingene.

Les på E24+

Investtech-analyse: Børsvinnerne som kan fortsette å gå

Kraftig hopp for Seadrill

På den andre siden endte Seadrill-aksjen med en oppgang på 5,5 prosent.

I løpet av morgenen har selskapet varslet at det selger syv rigger for 628 millioner dollar – eller 6,3 milliarder kroner. Det er et datterselskap av ADES Arabia Holding som kjøper riggene.

Seadrill har også lagt frem sine resultater for andre kvartal, da det justerte EBITDA-resultatet landet på 75 millioner dollar, ned fra 78 millioner kvartalet før.

Les også

Seadrill selger syv rigger for over seks milliarder kroner

Nedgang i Asia

Utslagene på Oslo Børs kom etter markant nedgang på børsene i Asia. Også de store indeksene på Wall Street falt kvelden før.

Nedgangen spredte seg til de store børsene i Europa, med børsene i London, Paris, Frankfurt og Madrid ned mer enn én prosent.

Nedgangen kommer i en tid der verdens sentralbanker strammer inn pengepolitikken i møte med høy inflasjon. I USA har sentralbanksjef Jerome Powell vært klar på at renten vil fortsette å heves til prisveksten vender nedover.

Samtidig venter markedet et nytt rentehopp når Den europeiske sentralbanken holder rentemøte i neste uke.

I tidlig handel på Wall Street onsdag peker pilene nedover.

Les på E24+

20 år med opptur og kriser i Norwegian: – Har vært en perfekt storm over ganske mange år

Publisert:
Gå til e24.no