- Jeg er ikke spesielt interessert og har liten erfaring

Men Kjetil André Aamodt tar utfordringen og stiller opp i Aksje-NM. Kan du slå ham?

STILLER I AKSJE-NM: Kjetil André Aamodt tar utfordringen, selv om han ifølge seg selv har «liten erfaring» med aksjemarkedet.
Publisert:

- Jeg er ikke spesielt interessert og har lite erfaring.

Det sier Kjetil André Aamodt: nasjonalhelt og en av tidenes største norske idrettsutøvere, og altså - ifølge seg selv - bare sånn måtelig interessert i aksjer.

Men konkurranseinstinkt, det har den tidligere verdenseneren i alpint fortsatt.

Derfor tar han også utfordringen og stiller opp i årets Aksje-NM.

Meld deg på her.

Opptatt av de lange trendene

- Jeg har noen økonomiutdannede barndomsvenner som driver med aksjer og er veldig aktive. Jeg pratet litt med dem og vurderte å kaste meg på bølgen, men jeg har funnet ut at jeg ikke har interesse nok for å bli skikkelig god. Da ville det blitt litt halvveis og jeg ville antagelig ha tapt, sier Aamodt til E24.

Helt blank er den tidligere olympiske mesteren imidlertid ikke.

I samtale med E24 avsløres det med fagbegreper og refleksjoner om markedet raskt at Aamodt nok har mer kunnskap om aksjemarkedet enn mange andre.

- Jeg kjøpte og solgte litt for noen år siden, med mer eller mindre hell. Jeg tapte ikke, men vant vel heller ikke noe særlig, sier Aamodt, som sier han «var opptatt av de lange trendene og veldig likvide aksjer» da han investerte.

Les også: Her er mesteren i Aksje-NM 2012

- Må treffe noen aksjer som er undervurdert

Gjennom en lang og suksessrik idrettskarriere konkurrerte Aamodt ukentlig ned bratte fjellsider, gjerne på blank og knallhard is i godt over 100 kilometer i timen.

Risiko er altså noe alpinstjernen er godt vant med og har vært en mester i å beherske.

Nå skal risikovurderingene flyttes fra alpinbakken til E24s Aksje-NM.

- På seks uker er det vanskelig å tenke langsiktig, man må prøve å være litt heldig og treffe noen aksjer som er undervurdert, sier Aamodt.

Påmeldingen til Aksje-NM er nå i gang og du kan melde deg på her. Du kan handle aksjer fra og med når konkurransen starter tirsdag 21.mai.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om