Aksjeekspertenes råd: Slik får du gevinst denne uken

Analysesjef Thomas Nygaard har rådene klare for hvordan du sikrer deg gevinst i denne ukens aksjemarked: Kjøp aksjer som viser store svingninger, og som akkurat bryter opp.

STORE SVINGNINGER: Det er høy volatilitet på Børsen for tiden, og vanskelig å komme med råd til hvilke aksjer som vil gi gevinst på kort sikt, mener aksjestrateg.

Javad M. Parsa
  • Ingvild Sagmoen
Publisert:,

– For å få gevinst denne uken – det er mye kortere sikt enn det vi vanligvis pleier å se på - lønner det generelt seg å ta risiko, sier analysesjefen i TrendTech.

Aksjestrateg Erik Fosland i Nordea mener det samme:

– Én ting er sikkert, man må ta høy risiko for å vinne. Tar du ikke høy risiko selv, kan du garantere at det er noen andre som gjør det.

Tror du at du er aksjeekspert? Har du ennå ikke meldt deg på Aksje-NM? GJØR DET HER!

Aksje-NM er i full gang, og allerede fredag kåres den første ukesvinneren i konkurransen.

Vinneren er den som har høyest avkastning når Oslo Børs stenger fredag klokken 16.30.

Les også

Mørk åpning i Oslo

– Januareffekten går mot slutten

– Oljeaksjer er jo veldig bevegelige nå for tiden, der kan du jo ta mange prosent på få dager – men som jeg sa forrige uke også, synes vi det er for tidlig å gå inn i olje ennå, legger Nygaard til.

TrendTech-analysesjefen oppsummerer 2016 så langt:

– Når det gjelder totalbildet har vi hatt en negativ start på året og store svingninger i markedene.

Etter optimisme i markedet før helgen, faller Hovedindeksen på Oslo Børs tirsdag morgen over to prosent etter kraftig Kina- og oljeprisfall.

– Det er ikke noe godt fasitsvar på hvilke aksjer man bør satse på nå som det er så ekstremt høy volatilitet på Børsen for tiden og det svinger voldsomt fra dag til dag, sier Fosland.

Les også

Ekspertenes råd: Slik kan du vinne Aksje-NM når Børsen faller

ANALYSESJEF: Thomas Nygaard i TrendTech.

I seks uker fremover kan du prøve deg på Børsen. Ved å delta i Aksje-NM her på E24 får du investere 100.000 fiktive kroner, og konkurrere mot de andre om å være best.

MELD DEG PÅ HER!

Nygaard påpeker at den såkalte januaraffekten nå går mot slutten.

– Generelt kan vi si at vi har hatt januarmåneden nå hvor det statistisk sett ofte er små volatile aksjer som har falt mye året i forveien som gjør det bra. Det er av den grunn mange meglerhus har januarporteføljer med såkalte nyttårsraketter, sier han.

– Nå blir det mindre å hente på sl

ike aksjer som har falt mye tilbake mot slutten av 2015. Vi satser heller videre på aksjer som har vist styrke og er på vei oppover. Et tips er å følge med på tidligere vendepunkter, på volumutviklingen, og på hvilke aksjer som statistisk sett gjør det bra på denne tiden av året.

E24 Aksjelive: Følg utviklingen i markedene her

Oljeaksjer kan stige kraftig

De aksjene som gjør det bra nå har økt sannsynlighet for å fortsette og gjøre det bra, ifølge Nygaard.

– For eksempel satser vi nå på BW LPG-aksjen. Den mener vi ser flott ut. En annen er Tomra-aksjen, som ser sterk ut, sier han.

AKSJESTRATEG: Erik Fosland i Nordea.

Nordea

– I fiskesektoren har vi truffet bra på litt forskjellige aksjer det siste halvåret, aksjer som har et kraftig positivt momentum og som er på vei oppover. Blant disse er Salmar, som er over tidligere topper og mest sannsynlig skal videre opp. Bakkafrost er også over en tidligere topp, noe vi anser som et godt signal, legger han til.

Aksjestrateg Fosland påpeker at olje- og oljeserviceaksjer blir handlet ned nå som oljeprisen er lav.

Les også

Nå snuser oljeprisen på 20-tallet igjen

Mandag kveld falt oljeprisen under 30 dollar fatet igjen. Spotprisen for nordsjøolje er i skrivende stund på vei oppover igjen, og handles nå for 30,03 dollar fatet.

– Tror man på en rebound, som på fredag, er det mulig å fiske etter utbombede aksjer som kan gjøre det bra. Vi holder oss unna disse i vår anbefalte ukeportefølje, men på kort sikt kan man se at olje- og oljeserviceaksjer stiger kraftig hvis oljeprisen snur igjen, sier Fosland.

– Oppsummert preges utviklingen på Oslo Børs av de store makrohendelsene, som for eksempel rentemøte i Fed onsdag, rapporteringssesongen som er godt i gang i USA, oljeprisen, og Kina på toppen, som alltid er en joker i disse tider, avslutter han.

Les også

Hun kan påvirke Aksje-NM-porteføljen din

Les også

Aksjer for nybegynnere: Slik kommer du i gang med aksjehandel

Les også

Hvordan fungerer aksjemarkedet?

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Derfor bør du følge med på kvartalsrapporteringen

  2. Ekspertenes råd: Slik kan du vinne Aksje-NM når Børsen faller

  3. Kraftig fall på Oslo Børs

  4. Annonsørinnhold

  5. Spår sprell i fiskeaksjene i februar

  6. Aksjestrateg om børsoppgang: – Børsen fortjener et høyere nivå