Skagen-sjefen slutter etter et drøyt år i jobben

Etter at Storebrand nå har kjøpt opp Skagenfondene, mener administrerende direktør Øyvind G. Schanke at det er på tide at noen andre tar over.

GÅR AV: Administrerende direktør Øyvind G. Schanke i Skagenfondene.
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Skagenfondene melder at administrerende direktør Øyvind G. Schanke forlater selskapet. Dermed er han ute etter bare et drøyt år i jobben.

Schanke kom fra jobben som investeringsdirektør i NBIM (Oljefondet) og startet 1. februar 2017. Skagenfondene skriver at Schanke var sentral i prosessen som endte med at Storebrand kjøpte fondsselskapet i fjor høst.

Styret i Skagenfondene starter nå arbeidet med å finne en etterfølger og i mellomtiden er viseadministrerende direktør Tim Warrington konstituert som sjef med effekt fra 14. mai.

– Vi ser frem til å annonsere utfallet så snart som mulig, sier styreleder i Skagen og konsernsjef i Storebrand, Odd Arild Grefstad, om rekrutteringen av en ny toppsjef.

– Skiftet vil ikke medføre noen endringer i ansvaret for forvaltningen, som fortsatt blir ivaretatt av investeringsdirektør Alexandra Morris, fortsetter han.

– Jeg ble hentet til Skagen for å videreutvikle selskapet, som da hadde en uavklart
eierstruktur. Med Storebrand på plass som langsiktig eier, ble jeg enig med styret at tiden er inne for å overlate roret til andre. Det har vært en spennende og lærerik tid, og jeg vil takke mine gode kollegaer i Skagen for samarbeidet, sier Øyvind G. Schanke.

Jan Erik Saugestad, administrerende direktør i Storebrand Asset Management, peker på at man har tatt grep for at fondsvirksomheten til Storebrand og Skagen skal ha en felles operasjonell plattform og at distribusjonen av fondene skal styrkes, samtidig som selve forvaltningen fortsatt skal være uavhengig av Storebrand.

– Tilbakemeldingene fra kundene den siste tiden har også vært positive. Jeg ønsker å takke Øyvind for hans innsats i denne prosessen og ønsker Tim velkommen som konstituert administrerende direktør, sier Saugestad.

Les også: Harald Espedal ny styreleder i Solstad Farstad

Kjøpt opp av Storebrand

Skagen-kjøpet til 1,6 milliarder var en del av en større handlerunde Storebrand var på i fjor, da de også kjøpte opp pensjonsporteføljene til Silver for 520 millioner.

Skagenfondene annonserte i 2014 en stor omorganisering som blant annet inkluderte at en av Skagen-gründerne, Harald Espedal, sluttet. I 2016 trappet Kristoffer Stensrud ned som hovedforvalter i Kon-Tiki.

I ettertid av endringene opplevde Skagenfondene at mange trakk pengene sine ut fra fondene deres og det har vært kuttet i antall ansatte.

Selv om alle Skagenfondene leverte kursoppgang i fjor, fortsatte antall kroner forvaltet å falle. Ved nyttår endte porteføljen på 71,4 milliarder, ned fra 76,4 milliarder ett år tidligere, ifølge årsrapporten.

Les også

Forvalter om ny bitcoin-teknologi: Kan bli en «game changer»

Les også

Odin kjøper seg opp i XXL: – Dette er en kjøpsmulighet

Les også

Apple støtter Hydro-konkurrenter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Skagen
 2. Fondssparing

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Disse kan ta over styringen av Oljefondet

 2. Vil lokke europeiske investorer til bærekraftige fond

 3. – En god industriell løsning

 4. Betalt innhold

  Dette er forvalterne som styrer milliarder i norske fond

 5. Harald Espedal spår større strømpris-svigninger