Microsoft bekrefter: Kjøper Github for 7,5 milliarder dollar

Microsoft bekrefter mandag at selskapet legger 7,5 milliarder dollar på bordet for Github. Kjøpesummen tilsvarer over 60 milliarder norske kroner.

GJØR STORKJØP: Microsoft, her ved konsernsjef Satya Nadella (midten), legger milliarder på bordet for Github.

Foto: Elaine Thompson AP
Publisert:,

Github er et åpen kildekode-selskap, hvis nettbaserte løsning gjør at brukerne kan utvikle programvare sammen i skyen.

– Microsoft er et «utvikler først»-selskap, og ved å slå sammen kreftene med Github styrker vi vår satsing på utviklerfrihet, åpenhet og innovasjon, sier konsernsjef Satya Nadella i en pressemelding.

– Vi anerkjenner samfunnsansvaret vi tar på oss med denne avtalen, og vil gjøre vårt beste for å legge til rette for at alle utviklere skal kunne bygge, innovere og løse verdens mest presserende utfordringer.

Avtalen, som er ventet å sluttføres innen årsslutt, gjøres opp i Microsoft-aksjer.

– Ekstremt stolt

I henhold til avtalen skal Github fortsette som selvstendig selskap etter oppkjøpet. Nåværende konserndirektør i Microsoft, Nat Friedman, vil imidlertid innta stillingen som toppsjef i Github.

Dagens Github-sjef, Chris Wanstrath, blir teknisk leder i Microsoft. Han skal jobbe med å utvikle nye strategiske løsninger, og rapportere direkte til konserndirektør Scott Guthrie.

– Jeg er ekstremt stolt av hva Github og vårt system har oppnådd det siste tiåret, og jeg kan ikke vente med å se hva som skjer fremover. Programvareutvikling har en lys fremtid, og jeg henrykt over å samarbeide med Microsoft for å bidra til å realisere denne, sier Wanstrath.

– Liten utvanning

Microsoft skriver i meldingen at Github vil bidra til selskapets driftsresultat fra 2020, og det ventes utvanning på mindre enn én prosent på resultatet i 2019 og 2020 som følge av oppkjøpet.

«Gradvis tilbakekjøp av aksjer, utover Microsofts nylige historiske, kvartalsmessige tempo, er ventet å motvirke den aksjebaserte betalingen innen seks måneder etter sluttføring», skriver selskapet, og opplyser at det vil benytte seg av en eksisterende fullmakt på 30 milliarder dollar.

Oppkjøpet har vært kjent i noe tid, men bekreftes først i dag.

Les også

Amazon er nå verdens nest mest verdifulle selskap

Les også

– Man må ikke være i Silicon Valley for å bli verdensledende

Her kan du lese mer om