New York-børsen skulle hedre Spotify - heiste feil flagg

Det sveitsiske flagget fikk vaie til ære for svenske Spotify.

PYNTET TIL BØRSFEST: Spotify-logoen pryder fasaden på New-York børsen tirsdag. På flaggstangen til høyre presterte imidlertid børsen å heise det sveitsiske flagget, ikke det svenske.
Publisert: Publisert:

Det er duket for den etterlengtede børsnoteringen av musikktjenesten Spotify når Wall Street åpner klokken 15.30 norsk tid.

På den velkjente børsbygningen i New York hang det i morgentimene et stort Spotify-banner over hele fasaden, sammen med to amerikanske flagg – og ett malplassert sveitsisk flagg, skriver Breakit.

Spotify ble som kjent startet i Sverige.

Riktignok er selskapet registrert i Luxembourg. Men landet har et eget flagg – og det er ikke så likt det sveitsiske.

– Vi så opp på bygningen og plutselig så vi et sveitsisk flagg. Det er beviselig børsens nonsjalante personell som ikke vet forskjellen på Sveits og Sverige, sier Sven Carlsson, reporter for Dagens Industri, til egen avis.

Han er selv på plass i New York i forbindelse med noteringen. Flagget fikk henge i omlag et kvarter før feilen ble oppdaget.

– Amerikanerne har ikke veldig bra oversikt. Det er fullt av svenske TV-team på plass, og dette tar nok oss svensker litt ned på jorden. Det var et utrolig komisk innslag på Spotifys store dag, sier Carlsson.

Les også

Nordnet: Én av ti vurderer å kjøpe Spotify-aksjer

Les også

Spotify før børsnotering: – Aksjekursen kan falle mye og fort

Les også

Spotify varsler nytt milliardtap i år

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om