Flere passasjerer for Norwegian: Fraktet 3,28 millioner i august

Bjørn Kjos og co. melder tirsdag om økning i trafikken. Selskapets inntjening per passasjer fortsetter imidlertid også fallet.

ØKER: Stadig flere passasjerer flyr med Norwegian.
Publisert:

Norwegian fraktet 3.279.525 passasjerer i august, viser en fersk trafikkrapport fra selskapet.

Dette er en økning på 407.603 passasjerer fra i fjor, tilsvarende 14 prosent.

Den samlede passasjertrafikken økte med 26 prosent, mens kapasiteten er opp 24 prosent. Fyllingsgraden steg med dette 1,4 prosentpoeng til 91,1 prosent.

Rapporten for august etterfølger en juli måned som ikke levde opp til forventningene. Norwegian meldte da om en økning på 15 prosent i passasjerantallet, men fyllingsgraden var noe redusert og yielden (inntekten per passasjerkilometer) falt med seks prosent.

Også i august falt yielden seks prosent til 44 øre. Inntekten per tilgjengelige setekilometer (rask) var ned fire prosent til 40 øre.

Dagens rapport peker med dette mot billettinntekter på rundt 2,77 milliarder kroner i perioden.

Langrute-vekst

Yield-fallet har vedvart for Norwegian over tid, og er foruten generelt prispress i industrien og valutaeffekt et utslag av økt langdistanse.

De lange rutene trekkes frem av selskapet selv, da det er på langdistanse og i Spania at veksten er høyest.

– Vi er godt fornøyd med at stadig flere passasjerer velger Norwegian når de skal ut og reise, og ikke minst at trofaste reisende velger oss på nytt. Vi opplever stabilt god etterspørsel i etablerte markeder i Skandinavia, mens den største veksten kommer på langrutene og i Spania. Global vekst er viktig for å styrke konkurranseevnen i et utfordrende marked med sterk konkurranse, men også for å bidra til økt verdiskaping i alle markeder vi har virksomhet, sier konsernsjef Bjørn Kjos i en pressemelding.

Store verdier

Det har vært en viss uro rundt Norwegians finansielle situasjon den siste tiden. I helgen ga Ryanair-sjef Michael O'Leary uttrykk for at han tror den norske konkurrenten kan gå tom for penger innen rimelig kort tid.

Ekspertene er imidlertid ikke like bekymret.

– Selskapet har store verdier på balansen, både Bank Norwegian og verdien på flyene kan hjelpe dem om det behøves, sier han og fortsetter. Verdiene selskapet har på balansen kan dermed føre dem gjennom en periode med høy vekst selv om inntjeningen svikter for en periode, sa analytiker Kenneth Sivertsen i Pareto Securities til E24 tidligere denne uken.

I det nordiske luftfartsmarkedet slapp ellers SAS kvartalstall i går. Disse ble tatt godt imot i markedet.

Les også

Dette kan Norwegian gjøre for å komme seg gjennom trang vekstfase

Les også

SAS-aksjen til værs etter sterke tall – er igjen storebror på børs

Les også

Nesten resultatdobling fra SAS

Publisert:

Her kan du lese mer om