Helrød stemning på Børsen

Svak ukestart for investorene på Oslo Børs.

FALLER: Det er ikke noe feststemning blant investorene på Oslo Børs mandag formiddag.
Publisert:

Nedgangen fra fredagens handel på Wall Street og den svake ukstarten i Asia setter sitt preg investorenes børshumør i Oslo.

Like etter åpning er Hovedindeksen på Oslo Børs ned 0,92 prosent til 487,95 poeng.

Alle de tre hovedindeksene i New York endte i solid rødt fredag etter et fall i oljeprisen blant annet. Mandag morgen fortsatte nedturen på børsen i Tokyo.

Oljeprisen har også falt, og et fat amerikansk lettolje (WTI spot) er ned 0,01 prosent til 91,69 dollar, mens et fat nordsjøolje (Brent spot) er opp 0,15 prosent til 100,2 dollar.

Seadrill er mest omsatt ved åpning, og riggaksjen sendes ned 0,67 prosent. Statoil-aksjen ligger i samme modus, og er ned 0,9 prosent.

Solenergiselskapet Rec varslet i dag om en ekstraordinær generalforsamling hvor selskapet ber om fullmakt til å utstede nye aksjer. Aksjen sendes ned 1,55 prosent til 2,28 kroner.

Svake innkjøpssjefindekser
I Kina og USA er det flere innkjøpssjefindekser som har bidratt til å dempe entusiasmen.

Analytikerne i DNB Markets mener at også i Europa kommer investorene til å følge med på oppdateringer av innkjøpssjefsindekser i dag.

Etterhvert får vi i tillegg tall for anleggsinvesteringene i USA og ikke minst ISM- indeksen for industrien.

- Sistnevnte er ventet å komme inn uendret i forhold til nivået fra april, det vil si på 50,7 indekspunkter. Dersom estimatet stemmer vil utviklingen i ISM-indeksen basert på historiske observasjoner være konsistent med en veksttakt i US BNP på rundt 2,5 prosent, mener meglerhuset.

Senere i uken kommer det til å være mye fokus på amerikanske ledighetstall. I denne forbindelse kommer det oppdateringer både på onsdag, torsdag og fredag.

Publisert:

Her kan du lese mer om