Bulgaria-kjøpet til Telenor er i boks

Det norske telekom-konsernet har sikret seg kontrollen over Globul.

KJØPER: Telenor har nå gjennomført oppkjøpet av Bulgarias nest største mobiloperatør Globul. Arkivbilde fra konsernets hovedkontor på Fornebu utenfor Oslo.
Publisert: Publisert:

Oppkjøpet av Bulgarias nest største mobiloperatør Globul er nå gjennomført.

Det melder Telenor i en børsmelding.

Transaksjonen ble gjennomført den 31. juli, og Telenor betalte 717 millioner euro (5,64 milliarder kroner etter dagens kurs) for selskapet på en gjeld- og kontantfri basis.

Telenor kjøpte Globul av greske OTE og med på kjøpet følger også en forhandlerkjede med. Selskapet skal offisielt innlemmes i Telenor-konsernet fra og med den 1. august.

Les også: EU godkjenner Telenors oppkjøp av Globul

Globul har rundt 4,5 millioner mobilkunder i Bulgaria og en markedsandel på 36 prosent.

Utbredelsen av mobiler i Bulgaria er forholdsvishøy, men databruken er fortsatt svært lav sammenlignet med andre mer utviklede telemarkeder i Europa. Dermed ser Telenor en oppside i det bulgarske markedet.

- Vi er vant til å levere et taleprodukt i alle land, men vi har også vært bra på å takle overgangen mot data. Til en viss grad følger vi kundene fordi vi gjør nettverkene tilgjengelige og subsidierer smarttelefoner. Men det er den veien alle markedene går, og vi tror at vi kan være med på å drive markedet i den retningen, uttalte Telenors Europa-sjef, Kjell-Morten Johnsen til E24 da kjøpet ble annonsert første gang.

I tillegg til Bulgaria er Telenor også tilstede i Ungarn, Serbia og Montenegro, i tillegg til sine mange satsinger i Asia.

Les også: Telenor: - Vi har lært oss å håndtere korrupsjon

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om