Northland trenger mer penger

Gruveselskapet som unngikk konkurs i siste øyeblikk i sommer, har behov for ytterligere 925 millioner kroner.

Northland Resources
  • Stine Grihamar
Publisert:

Det fremgår i en børsmelding fra selskapet.

Styret i Northland Resources mener selskapet trenger 150 millioner dollar for å kunne ha nok likviditet i krevende perioder.

Det tilsvarer om lag 925 millioner kroner.

- Styret er fornøyd med at Kaunisvaara-prosjektet fortsetter i den takten som er forenlig med målet om å nå full produksjonskapasitet i 2014. Ekstra likviditet trengs for at selskapet skal kunne ha en finansiell og operasjonell fleksibilitet, sier styreleder Olav Fjell i en kommentar.

Ifølge meldingen vurderes leasingavtale på skipslastere og annet utstyr, i tillegg til å kreve forskuddsbetaling fra kunder. Andre alternativer er utvidet obligasjonslån og nyemisjon.

Selskapet antar imidlertid at disse alternative ikke kan dekke hele behovet.

- Selskapet kommer derfor også til å søke ny ekstern finansiering, skriver selskapet i meldingen.

Gruveselskapet unngikk konkurs på forsommeren etter at selskapene Folksam, Metso, Norrskenet og Peab skjøt inn kapital i selskapet.

Selskapet hadde hadde slitt siden de i januar meldte om en kapitalbehov på over to milliarder kroner for å nå full produksjon i gruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Selskapet forklarte det uventede behovet med at driftskostnadene rundt oppstarten av gruven var høyere enn planlagt, investeringsbehovet er høyere og prisen på jernmalm er lavere enn anslått.

Northland faller på nyheten, og er ned 4,23 prosent til 2,49 kroner aksjen halvannen time ut i handelen på Oslo Børs torsdag.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Gruveselskap trenger penger - igjen

  2. Store tap i Northland - men aksjen tar av

  3. Northland: Vi trenger penger tidligere enn ventet

  4. Northland fikk grønt lys fra kreditorene

  5. Småsparere saksøker Northland Resources