Telenor kan få 750 millioner indiske kunder

Vurderer å by på nye lisenser i storbyer som Mumbai og Dehli.

KAN VOKSE BETYDELIG I INDIA: Telenor utelukker ikke at det kan bli aktuelt å by på noen av de fire lisensene som blir utlyst på nytt. Dette er konsernsjef Jon Fredrik Baksaas.
Publisert:

Telenor har allerede sikret seg mobillisenser i områder i India med 600 millioner mennesker. Nå kan Telenor få mulighet til å kapre ytterligere 150 millioner kunder

Indiske myndigheter har ikke fått bud på fire av 22 regioner på grunn av for høy pris, skriver Aftenposten.

Nå vurderes det å legge ut regionene til en lavere pris. De fire regionene er storbyene Mumbai og Dehli, samt delstatene Rajasthan og Karnataka, med til sammen rundt 150 millioner innbyggere.

Les også: Vellykket mobilauksjon for Telenor i India

Telenor utelukker ikke at det kan bli aktuelt å by på noen av de fire lisensene som blir utlyst på nytt.

– Vi er åpne for å vurdere å by på disse under endrede rammebetingelser, sier kommunikasjonssjef Tor Odland i Telenor til Aftenposten.

Nye auksjoner
Det var i begynnelsen av november det var klart at Telenor var blitt tildelt mobilfrekvenser i seks telekomsirkler.

India er verdens nest største mobilmarked, og det var lenge stor usikkerhet om selskapets fremtid i landet, etter at det i januar mistet lisensene de hadde gjennom sitt datterselskap Uninor.

Les også: Telenor er i ferd med å bli et totalt Asia-dominert selskap

I potten lå 18 milliarder kroner den norske telegiganten allerede hadde investert i landet.

- Dette var virkelig gode nyheter og en stor lettelse. Telenor risikerte å tape alt, nå kan de satse videre. Av samlet beløp på 4,2 milliarder trenger de bare investere 1,4 milliarder nå og de resterende over ti år, sier handels- og næringsminister Trond Giske.

Satser med ny partner
Nå forventer Telenor mer vekst i det stadig viktigere asiatiske markedet.

Alle Uninors kunder, ansatte, partnere og infrastruktur vil bli overført til det nye datterselskapet Telewings Communication, som eies av det norske selskapet og Lakshdeep Investments & Finance.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om