Knut Brundtland gir seg som konsernsjef i ABG – blir styreleder til han pensjonerer seg

57-åringen kjøper 10 millioner nye aksjer i ABG og tar over som styreleder i april.

JOBBYTTE: Knut Brundtland går i april fra å være konsernsjef til styreleder i ABG Sundal Collier. Bildet er tatt i februar.
Publisert: Publisert:

Meglerhuset ABG Sundal Collier melder at det har lagt planen for hvem som skal ta over rollene som konsernsjef og styreleder.

På den kommende generalforsamlingen i april vil nominasjonskomiteen foreslå at dagens konsernsjef Knut Brundtland blir arbeidende styreleder, etter at Judy Bollinger har bestemt seg for ikke å ta gjenvalg.

Brundtland vil fortsatt være en partner i meglerhuset, og har forpliktet seg til den nye rollen som styreleder i minst seks år.

Brundtland: – Føles bra

Han sier til E24 at han er godt fornøyd med løsningen.

– Styret og jeg kom frem til at det mest fornuftige å gjøre frem til jeg blir pensjonist er å være ABG-leder, og det synes jeg er veldig bra. Det føles bra. Jeg har vært CEO i 9 år og har lyst til å kjøre på med ABG som mitt fokus og beskjeftigelse, sier Brundtland.

– Hvorfor kommer jobbyttet nå?

– Man er jo aldri sikker på hva som er optimal timing, og så bør man jo si fra godt tid i forveien for å unngå spekulasjoner. Gjennomsnittlig tjenestetid for en CEO på Oslo Børs-noterte selskaper er 5 år, og jeg har 9 år nå. Så handler det om å reflektere om at det er en tid for alt. Fornyelse har en verdi i seg selv, på samme måten som kontinuitet har en verdi. Dette var den beste måten å gjøre det på, sier Brundtland.

«Libero»-rolle

I børsmeldingen om de planlagte endringene i ledelsen, uttaler Brundtland at han kommer til å gjøre mer av det han liker mest, jobbe med klienter og generere ny business.

– Blir det en slags «libero»-rolle, siden du fortsatt skal jobbe med kunder?

– Det kan du godt si. Jeg er veldig glad i å jobbe med kunder, selv om det blir på en litt annen måte nå. Jeg skal ikke sitte inne i teamene, men ha mer kundekontakt på strategisk nivå, og snakke lange linjer med kundene. Så skal jeg fortsatt ha kontor midt i ABG og ha 10 millioner nye ABG-aksjer, så det blir ABG for alle penga.

Jonas Ström går inn i stillingen som konsernsjef fra april 2019. Han har vært partner i åtte år, og er i dag leder for investeringsbankvirksomheten i Sverige.

Brundtland har vært konsernsjef I ABG Sundal Collier siden 2010, da han tok over etter Jan Petter Collier, som har sittet i styret siden.

Ström overtar også en partnerrolle i Sverige fra Karl Berglund, mens Johan Lindén tar steget opp til lederstillingen for investeringsbanken i Sverige.

Publisert:

Her kan du lese mer om