Aker Solutions får Sevan-kontrakt

Skal levere borepakker til Kina for over 1 milliard.

Avbildet er Sevan Brasil, en borerigg for ultradypt vann som er under konstruksjon på Coscos verft i Kina.
Publisert:

Aker Solutions skal levere borepakker for over en milliard kroner til Sevan-riggene som bygges ved kinesiske Cosco.

Aker Solution har vunnet kontrakten for leveransen av to komplette borepakker for to nye dypvannsborerigger som bygges ved det kinesiske verftet Cosco, melder selskapet i dag. Den samlede verdien av de to borepakkene er 195 millioner dollar (1,06 milliarder kroner), en sum som kan bli doblet da avtalen også inneholder opsjoner for ytterligere to pakker.

Industrikilder forteller Oilinfo at pakkene skal til Sevans borerigger som bygges ved verftet. Leveringsdatoene på pakkene, 2012 og 2013, passer også påfallende godt sammen med leveringsdatoene for Sevans to borerigger UDW 3 og UDW 4.

De to riggene skal leveres i henholdsvis fjerde kvartal 2013 og andre kvartal 2014, og har en prislapp på 2, 85 milliarder kroner per stykk.

Aker Solutions

Les også: Sevan Drilling bestiller rigger for 2,8 milliarder

Aker Solutions ønsker ikke å kommentere opplysningene:

- Vår kunde er Cosco, og det opp til dem å si noe om hvor borepakkene skal brukes, sier Ivar Simensen, kommunikasjonsdirektør i Aker Solutions til Oilinfo.

Han kan forøvrig bekrefte at pakkene er konvensjonelle borepakker og ikke RamRig-design, og at byggingen vil ha base i selskapets Kristiansand-avdeling, tidligere kjent som Aker MH (Maritime Hydraulics.)

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Les også: Stor interesse for Sevan

Sevan mest handlet

Skagen har tapt 95 prosent på Sevan

Publisert:

Her kan du lese mer om