ASIAS BØRSER: Rekordkvartal i Asia

Det er bred oppgang på Asias børser på juni-måneds siste handledag.

Publisert:

Japans Nikkei-indeks klatrer 2 prosent, Hong Kongs Hang Seng-indeks er opp 0,7 prosent, mens Singapores Straits Times-indeks stiger 1 prosent.

Følg verdens børser på E24 Børs

63 prosent oppgang

Det er bred oppgang på dagen fondsforvalterne sender sine månedslige resultater til overordnede og kunder. Dagen avslutter også andre kvartal for mange selskaper og fond og flere indekser har hatt rekordoppgang i kvartalet.

Kinas Shanghai Composite-indeks klatrer 0,3 prosent og er på sitt høyeste nivå siden juni 2008. Indeksen har klatret rekordhøye 63 prosent så langt i år.

Den brede MSCI Asia Pacific-indeksen klatrer 1,6 prosent, og har dermed steget 29 prosent i andre kvartal, den største kvartalsmessige oppgangen siden indeksen ble opprettet i 1988.

Løftes av Råvarer

Den kraftige oppgangen reflekterer sterkere signaler om at de globale nedgangstidene er i ferd med å svinne hen og produksjonen normaliseres.

- Det verste er over, sier presidenten i NEC Electronics Corporation i Japan ifølge Bloomberg, og aksjen klatrer 3,1 prosent.

Lysere tider merkes best av alt i råvarehandelen som også tirsdag har hatt en kraftig oppgang. Rio Tinto Group, verdens tredje største gruveselskap, klatrer 3,5 prosent på høyere kopperpriser.

Oljeprisen klatrer kraftig og en august-kontrakt av nordsjøoljen handles til 72,4 dollar fatet, en oppgang på 2 prosent. Tidligere natt til tirsdag ble den amerikanske lettoljen handlet til rekordhøye 73,4 dollar fatet, men prisen har falt tilbake til 72,1 dollar fatet klokken 06.20 tirsdag morgen norsk tid.

Følg oljeprisen og andre råvarer på E24 Børs

Les også:

Flere nyheter på E24 Børs

Publisert:

Her kan du lese mer om