Hagen vil børsnotere Borregaard

Samtidig prøver Orkla å selge selskapet.

GODE HENSIKTER: - Parallelt med forberedelsene til en potensiell børsnotering, fortsetter Orkla å vurdere et mulig privat salg av Borregaard melder Orkla. Her er selskapets konsernsjef Åge Korsvold sammen med eier Stein Erik Hagen under en pressekonferanse i forrige uke.
Publisert:

Merkevarekonsernet Orkla har sendt søknad til Oslo Børs om at aksjene i Borregaard ASA blir tatt opp i hovedlisten og til handel på Oslo Børs.
Det vil kunne skje i løpet av fjerde kvartal.

- Parallelt med forberedelsene til en potensiell børsnotering, fortsetter Orkla å vurdere et mulig privat salg av Borregaard, opplyser selskapet, som kontrolleres av Stein Erik Hagen.
Varslet i fjor
Dermed fortsetter ryddeprosessen i Orkla.
Det var på selskapets kapitalmarkedsdag i september i fjor at daværende konsernsjef i Orkla Bjørn M. Wiggen, sa at selskapet vil endre sitt strategiske fokus til merkevarer, og at aksjeporteføljen, som består av Rec, Borregaard og Sapa er utenfor selskapets fremtidige vekstområde.

Da ble det også signalisert en mulig børsnotering av Borregaard, som har sin virksomhet innenfor biobaserte spesialkjemikalier.

Kraftig opprydding
I løpet av det siste halvåret har det skjedd en kraftig restrukturering av Orkla, både innad og utad. Selskapet har fått ny konsernsjef, og dessuten har deler av ledelsen i Orkla Brands blitt skiftet ut.

Samtidig har Hagen og konsernsjef Åge Korsvold vært aktive med sjekkheftet de siste månedene.

Forrige helg sluttførte Orkla avtalen med Rieber, hvor Hagen & Co. legger 6,1 milliarder kroner på bordet for å overta den Bergen-baserte matvarekjempen.

Tidligere i sommer bladde Orkla opp for å sikre eierskapet i Jordan.

Borregaard har 1.100 ansatte i fabrikker og salgskontorer i 17 land i Europa, Amerika, Asia og Afrika.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om