Gruveaksje mistet piffen på knallsterk børs-opptur

Raketten Northland mistet noe fallhøyde i løpet av dagen, men endte i pluss slik hovedtendensen var for handelen på Oslo Børs.

OPP SOM EN LØVE: Gruveselskapet Northland Resources steg på meldingen om at selskapet skal hente mellom 50 og 75 millioner dollar i mellomfinansiering, men mistet piffen i løpet av dagen.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg jevnt og trutt hele dagen, og endte fredag opp 1,09 prosent til 554,55 poeng.

Slik er situasjonen i resten av Europa:

  • Tyske DAX er opp 0,8 prosent.
  • FTSE 100 i London er opp 0,33 prosent.
  • CAC 40 i Paris er opp 0,38 prosent.

Gruveselskapet Northland Resources gjorde et byks på Oslo Børs da selskapet sendte ut en børsmelding hvor de skrev at de ønsker å hente inn mellom 50 og 70 millioner dollar i et sikret obligasjonslån, og at enkelte av dagens obligasjonseiere allerede hadde tegnet seg for 50 millioner dollar.

Northland-aksjen steg umiddelbart drøyt 11 prosent på meldingen, men mistet store deler av piffen i løpet av dagen. Rett før børsen tar helgen er aksjen opp nær 4 prosent.

Obligasjonene skal ifølge selskapet ha en løpetid på 6-12 måneder og en årlig rente på 11 prosent, melder Stocklink

- Brolånet utgjør en kortsiktig komponent for å møte Northlands finansieringsbehov på opp til rundt 150 millioner dollar. Selskapet sikter fortsatt etter å sikre langsiktig finansiering for hele det påkrevde beløpet og vil presentere et langsiktig finansieringsforslag senere i 2014, skriver Northland.

  • Nordsjøoljen hentet inn mye av det tapte, og koster fredag 107,5 dollar fatet i 17-tiden.
Publisert: