Kryptoboomen

Cathie Wood plukket opp Coinbase-aksjer for to milliarder

Onsdag gikk kryptobørsen Coinbase på børs i USA. Nå er toppsjefen en av verdens rikeste etter at aksjen skjøt til himmels.

Cathie Wood har tjent stort på å laste opp fondene sine med Tesla-aksjer. Hun har et kursmål på 3.000 dollar, mens elbilaksjen nå er på rundt 730 dollar.

Alex Flynn / Bloomberg
  • Joachim Birger Nilsen
Publisert: Publisert:

Brian Armstrong var en av to som startet opp Coinbase i 2012.

Så sent som for to år siden var selskapet «bare» verdsatt til åtte milliarder dollar.

Nå er de den største kryptoveksleren for bitcoin i USA, og det første store selskapet på børsen som kun fokuserer på kryptovaluta.

Ved børsslutt onsdag ble aksjen handlet for rundt 325 dollar. Det gir en markedsverdi for selskapet på cirka 85 milliarder dollar, noe ned fra toppnoteringen på over 100 milliarder dollar tidligere på dagen.

Det ble likevel en god dag for Armstrong, som med sin eierandel på 20 prosent, eier aksjer for over 140 milliarder kroner.

Amerikaneren har blitt multimilliardær, nærmest over natten, skriver Financial Times.

Ifølge Forbes’ liste over verdens rikeste vil Coinbase-sjefen havne på cirka 85. plass, med sine litt over 20 milliarder dollar i Coinbase. Andre verdier han eventuelt sitter på kan gjøre at han rangerer enda høyere.

Lest denne? Eksstatsråd blir kryptogründer

RIK: Toppsjef i Coinbase, Brian Armstrong, er aksjemilliardær etter første dag med handel for selskapet.

JASON HENRY / NYTNS

Avhengig av bitcoin

Rekordomsetningen til Coinbase skyldes hovedsakelig utviklingen i bitcoin og ethereum, som begge har satt rekorder nylig. Særlig førstnevnte har hatt god fart så langt i år med et toppnivå over 64.000 dollar, noe som tilsvarer over 530.000 kroner for én bitcoin.

– At et selskap som bare handler krypto får en slik verdsettelse blir som en åpenbaring for folk, mener en analytiker, ifølge Wall Street Journal.

Det er imidlertid ikke alle som har troen på kryptovaluta fremover.

– Det er spekulativt, og ingen bruker det som betaling, har sentralbanksjef i USA, Jerome Powell, uttalt tidligere, ifølge Financial Times.

Sett dette? Spetalen sa at bitcoin var tull - nå har han kjøpt selv

Les også

Hva er kryptovaluta, og hvordan fungerer det?

Ekspert spår turbulens

Stjerneforvalter Cathie Wood i Ark Investment Management har hatt tro på kryptovaluta lenge, og beviste det onsdag ved å kjøpe nærmere 750.000 aksjer i Coinbase gjennom tre av hennes børshandlede fond.

Basert på sluttkursen har aksjene en total verdi på 246 millioner dollar, noe som tilsvarer over 2 milliarder norske kroner.

Det melder CNBC.

Samtidig solgte investeringsselskapet seg ned i Tesla i løpet av dagen, selv om Wood har uttalt seg svært positivt om elbil-produsenten tidligere.

Ark Investment Management tilbyr børshandlede fond og har hatt en rekordvekst det siste året, mye takket være en fenomenal utvikling for tek-selskaper.

Fått med deg denne? Kryptoinvestor advarer ferskinger: Dette er ikke for alle

Les også

Bitcoin med ny rekord: Koster nå mer enn 530.000 kroner for én

Nasdaq satte referanseverdien til 250 dollar per aksje før noteringen, ifølge Wall Street Journal.

Like etter Coinbase traff børsen ble derimot aksjen handlet for over 400 dollar aksjen.

– Denne turbulente handelsdagen kan fort bli symptomatisk for aksjen, uttalte analytiker Daniel Ives til Wall Street Journal.

– Dette blir en berg-og-dalbane. Akkurat nå forsøker Wall Street å finne ut av markedsverdien til selskapet, forteller han, og legger til at aksjen antakelig «blir høyt omsatt fremover».

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Kryptoboomen
  2. Coinbase
  3. Kryptovaluta

Flere artikler

  1. Brått bitcoin-fall etter den siste tidens voldsomme oppgang

  2. Bitcoin tilbake på 40.000 dollar

  3. Nykommer Coinbase føyk i været tross tek-fall på Wall Street

  4. Tror Tesla vil nå 3.000 dollar innen 2025

  5. Bitcoin med ny rekord: Koster nå mer enn 530.000 kroner for én