Oppgang på Oslo Børs

Børsen steg onsdag etter morgenens resultatslipp. Storebrand falt, mens Aker BP endte opp. Oljeprisen stiger etter nedgang tidligere på dagen.

Oslo Børs er inne i resultatsesongen for selskapenes første kvartal.
Publisert:

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,76 prosent onsdag.

Det etter en rekke resultatslipp på morgenen.

Oljeselskapet Aker BP var blant dagens kandidater, og meldte om økt omsetning og rekordhøy kontantstrøm. Selskapet snudde til overskudd på bunnlinjen, som landet på 127 millioner kroner. Aksjen endte opp 2,58 prosent.

Ifølge Pareto Securities var disse tallene akkurat i linje med hva de forventet på forhånd, ettersom det meste var allerede godt signalisert fra kvartalsoppdateringen 15. april.

Meglerhuset skriver i analysen at driftsinvesteringer i kvartalet på 400 millioner dollar mot 2021-guidingen på 2.200-2.300 millioner dollar fortsatt indikerer at risikoen burde være på oppsiden.

Også Storebrand snudde til overskudd i kvartalet som gikk. Vekst i kapitalforvaltningen og forsikringsinntekter løftet inntjeningen, og resultatet før skatt landet på 745 millioner kroner.

Samme morgen kom det frem at Storebrand selger alle aksjene i skogeierselskapet Værdalsbruket til Bjørn Rune Gjelsten.

Storebrand-aksjen falt 0,82 prosent.

Les også

Komplett med vekst på over en halv milliard i første kvartal

Børsferskinger stiger kraftig

Blant dagens vinnere så langt finner vi Bergen Carbon Solutions og Skitude Holding.

Førstnevnte steg 19,06 prosent og fortsetter dermed de siste dagenes positive kursutvikling.

Selskapet hentet 80 millioner kroner så sent som i mars. Blant investorene finner vi Øystein Stray Spetalen-dominerte Saga Pure.

Skitude var tidligere opp over 18 prosent, men har falt noe tilbake. Aksjen endte opp 14,29 prosent. Det kommer etter at selskapet onsdag annonserte kontrakter for åtte sommerparker i Nord-Amerika og Europa.

Selskapet har Stein Erik Hagen og tidligere toppalpinist Aksel Lund Svindal på eiersiden.

Dagens mest omsatte aksje er Equinor som steg med 2,84 prosent.

Les også

Storebrand selger skogseierselskap til Bjørn Rune Gjelsten

Flere resultater i kveld

Ellers har det stort sett vært en positiv børsmorgen i Asia, der Tokyo-børsen løftet seg etter positive detaljhandelstall i natt.

På Wall Street var det små endringer på S&P 500 og Dow Jones kvelden før, mens teknologitunge Nasdaq falt. I kveld er det klart for kvartalsrapporter fra gigantene Apple og Facebook etter stengetid.

Les også

Detaljhandelen var uendret i mars etter tre måneder på rad med nedgang

Oljeprisen stiger før Opec-møte

Oljeprisen var tidligere svakt ned, men har hentet seg inn. Ett fat med nordsjøolje omsettes i skrivende stund for 67,12 dollar fatet, opp 0,84 prosent for dagen. Oljekartellet holder sitt månedlige møte onsdag.

– Det ligger i kortene, ifølge ferske uttalelser fra sentrale deltakere, at OPEC landene og Russland vil holde seg til planen om å gradvis øke oljeproduksjonen fra og med 1. mai, det til tross for den vanskelige smittesituasjonen i India, skriver Nordnet-analytiker Roger Berntsen i en kommentar.

Publisert: