Aksjeanbefalinger

Analytikere venter kraftig børshopp for Flex LNG

En rekke meglerhus jekker opp kursmålene på Flex LNG betydelig etter kvartalsrapporten som sendte shippingaksjen rett opp sist uke.

John Fredriksen-systemet er dominerende aksjonær i Flex LNG. Rederiet har en markedsverdi på 6,3 milliarder kroner.
 • Anders Nybakken Kvale
 • Infront TDN Direkt
Publisert:

Det John Fredriksen-dominerte rederiet Flex LNG, som eier en flåte med skip som frakter flytende naturgass, har steget kraftig på Oslo Børs i år.

I kjølvannet av rapporten for årets første kvartal, som ble publisert fredag sist uke, hoppet aksjen nye 5,84 prosent til en kurs på 116 kroner.

Nå venter flere meglerhus at børsbykset vil fortsette for shippingaksjen, ifølge nye analyser etter kvartalsrapporten.

ABG Sundal Collier og DNB Markets oppjusterer deres kursmålene sine til henholdsvis 140 og 142 kroner per aksje, fra tidligere 110 og 131 kroner per aksje. Pareto Securities og SEB oppjustert deres kursmål til henholdsvis 167 og 136 kroner per aksje, fra tidligere 130 kroner per aksje.

Alle nevnte meglerhus opprettholder en kjøpsanbefaling på aksjen.

DNB Markets skriver at kvartalsrapporten bekreftet at Flex LNG er på vei i riktig retning, og trekker frem at med 50 prosent av flåten på faste kontrakter de neste tre årene, kan selskapet fokusere på utbetalinger til aksjonærene.

ABG Sundal Collier skriver at fastrate-dekningen i selskapet gir betydelig nedsidebeskyttelse, samtidig som meglerhuset beskriver solide utsikter, også for 2022.

Tirsdag stiger Flex LNG-aksjen rundt ni prosent ved børsåpning.

Les også

LNG-ratene til værs: – Høyeste april-nivåene siden 2013

Snuoperasjon

Flex LNG meldte fredag om et resultat etter skatt på 47 millioner dollar i årets første kvartal, opp fra minus 15 millioner dollar i samme periode i fjor.

Inntektene i årets tre første måneder landet på 81 millioner dollar, mot 38 millioner dollar i fjor.

Den gjennomsnittlige raten til skipene i årets første kvartal (TCE) var på 75.399 dollar per dag, opp fra 67.740 dollar i første kvartal 2020.

Flex LNG-styret besluttet å betale et utbytte på 0,40 dollar per aksje til aksjonærene.

Flere lengre kontrakter

Fraktmarkedet for LNG (flytende naturgass) har steget kraftig i år.

Flex LNG har utnyttet dette ved å skaffe flere av skipene sine lengre kontrakter, og har den siste tiden meldt om faste kontrakter for fire skip med Cheniere på mellom tre og tre og et halvt år og en treårig fraktavtale for ett skip med en ukjent kunde.

Rederiet ble 20. mai også enige med en LNG-porteføljeaktør om vilkår for en time charter-kontrakt med fast rate for «Flex Freedom» for en periode på tre eller fem år, ifølge kvartalsrapporten.

Les også

Kjøpspress på flytende naturgass: – Drypper ned i fraktmarkedet

«Flex LNG fortsetter å legge til charter-dekning på høye lønnsomme nivåer, og sier klart at slutten på nybyggprogrammet deres betyr «heavy dividends» fremover», skriver Pareto Securities i deres analyse tirsdag.

Samlet har Flex LNG dekket 88 prosent av tilgjengelige dager fra andre kvartal til årsslutt.

Kuldesjokket i Asia fra i vinter er en sentral årsak til at LNG-etterspørselen er sterk. Europeiske og asiatiske importører tar allerede nå grep for å sikre lagrene for neste vinter. Og dermed unngå vinterens smell på nytt, der lagre ble tømt og prisene ble sendt til værs på grunn av det store gassbehovet.

– Kjøpere ønsker ikke være «short» på gass neste vinter, så man ser allerede kjøpere på jakt etter spotlaster for andre halvår nå, noe som er unormalt tidlig, uttalte Flex LNG-sjef Øystein Kalleklev til E24 tidligere i vår.

Les også

Snuoperasjon for BW Offshore i første kvartal

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. LNG
 3. Rederier
 4. Oslo Børs
 5. John Fredriksen
 6. Flex LNG

Flere artikler

 1. Pareto setter kjøpsanbefaling på Awilco LNG

 2. Fredriksen-rederi hardt straffet på børs: – Fortsetter å tro at Flex LNG er dypt underpriset

 3. DNB Markets øyner større oppside i Flex LNG-aksjen

 4. LNG-ratene til værs: – Høyeste april-nivåene siden 2013

 5. Flere analytikere tar grep etter Flex LNG-tall: Alle øyner oppside