Storbanker tar jafs i regnskapsmarked – kjøper seg inn i programvareselskap

Etter 34 år i de ansattes eie selger 55 medarbeidere i Uni Micro to tredjedeler av selskapet til DNB og Sparebank 1-alliansen – som håper å kunne kapre mer av bedriftsmarkedet.

OPPKJØP: DNB og Sparebank 1-alliansen kjøper seg inn i Uni Micro. Her Kjersti Høklingen, leder for teknologi og digitale kanaler for bedriftsmarkedet i DNB og Øyvind Aass (i midten), styreleder for Sparebank 1 Bank og regnskap, sammen med viseadministrerende direktør Kjartan Solvi i Uni Micro.
Publisert: Publisert:

DNB og Sparebank 1-alliansen kjøper seg opp til å bli største eier i Uni Micro, en leverandør av teknologi og programvare innen økonomi og regnskap.

Med oppkjøpet vil bankene ta mer av det de mener er en viktig del av bedriftsmarkedet.

– Vi har sett en sterk bransjeglidning mellom bank og regnskap, altså ERP, sier DNB-direktør Kjersti Høklingen, med henvisning til økonomi- og regnskapssystemer for bedrifter.

Sparebank 1-direktør Øyvind Aass sier banken ønsker å tilby bedriftskundene banktjenester og regnskapstjenester i en felles løsning, og at de som eiere vil utvikle Uni Micro videre.

Les også

DNB advarer: Oppdager flere som hvitvasker penger for fiktive selskaper

55 ansatte selger

DNB kjøper 40 prosent av Uni Micro, mens Sparebank 1-alliansen, som består av 14 sparebanker, blir sittende med en eierandel på 27 prosent. Bankene vil ikke ut med hva kjøpesummen er.

Uni Micro har frem til nå vært eid av de ansatte, etter at selskapet startet opp i 1986. Ifølge viseadministrerende direktør Kjartan Solvi benytter mellom 30.000 og 40.000 bedrifter økonomiløsningene til selskapet.

Selskapet har hovedkontoret i Modalen utenfor Bergen, og i tillegg kontorer i de største byene.

I år ligger omsetningen an til å lande på drøyt 145 millioner kroner, med et driftsresultat på rundt 30 millioner. Siden oppstart har omsetningsveksten ligget på ti til 12 prosent i året, ifølge Solvi.

Han sier 55 ansatte nå selger seg ned når de to bankene kommer inn som eier.

– Det er de ansatte som er aksjonærer, og det er viktig for oss at de ansatte er med videre.

Solvi peker på at de nye eierne blir en «industriell partner» for Uni Micro, samt muligheter for større distribusjon gjennom bankene.

– Teknologien vi har bygget opp, plattformen, passer perfekt med våre eiere som har muligheten til å utnytte plattformen til å få ut distribusjon.

– Det var mer enn perfekt match for hvordan vi skal ta neste steg, enn et ønske om å selge, sier Solvi.

Les på E24+

Dette er høstens heteste oppkjøpskandidater

Vil øke distribusjonen

Bankene blir dermed både eier og kunde av Uni Micro.

Ifølge Solvi vil DNB og Sparebank 1-bankene bruke Uni Micros økonomisystemer, men med hver sine løsninger til bedriftskundene.

Aass i Sparebank 1 nevner flere grunner til at banken også går inn som eier i Uni Micro.

– Vi ønsker å gi dette ordentlig kraft, sier han, og viser til at bankene også tidligere har gått sammen om å bygge finansiell «infrastruktur».

– Vi ønsker å bygge verdier i Uni Micro og komme inn som en aktiv eier med det vi kan bidra med, nemlig vår distribusjonskraft, sier Høklingen i DNB.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om