Børsdagen

Biotek-fest på Børsen

Flere biotek-aksjer klatret torsdag, med kreftvaksineselskapet Ultimovacs i tet. Hovedindeksen sank likevel svakt til slutt.

Lise Åserud / NTB Scanpix
  • Ine Brunborg
  • Fabian Skalleberg Nilsen
Publisert:

Hovedindeksen åpnet flatt og endte ned 0,39 prosent torsdag.

Goodtech-aksjen rundet av handelsdagen med en kraftig stigning på 21,43 prosent. Like etter at Børsen stengte offentliggjorde selskapet at Tycoon Industrier har kjøpt nesten 1,6 millioner aksjer og eier syv prosent av Goodtech.

Rec gjorde det også skarpt etter gode nyheter om mindre gjeld, og svingte opp 19,24 prosent ved stengetid denne torsdagen.

Ultimovacs utpeker seg også som en av dagens børsvinnere med en umiddelbar stigning som var på 16,41 prosent etter tre timers handel. På slutten av børsdagen endte den fortsatt solid på plussiden med 9,92 prosent oppgang.

Selskapet, som utvikler kreftvaksiner, meldte onsdag kveld om positive resultater fra en klinisk studie av sitt ledene produkt UV1 i kombinasjon med antistoffet pembrolizumab.

Studien, som gjelder hudkreft, er i fase én. Den viste en overlevelsesrate på 85 prosent, og indikerer at over halvparten av pasientene som deltok unngikk videre kreftprogresjon.

Investorene Bjørn Rune Gjelsten og Stein Erik Hagen kontrollerer henholdsvis 19,3 og 7,8 prosent av aksjene i selskapet.

Samme dag har norske Vaccibody, som planlegger en børsnotering på Merkur Market i neste uke, meldt at de har sikret den største kontrakten innen norsk biotek noensinne. Kontrakten, som er et samarbeid med Roche Group-eide Genentech, er verdt 6,7 milliarder kroner.

Også biotekselsapet Bergenbio havnet solid oppover med 2,98 prosent, mens Photocure falt 2,72 prosent. Nordic Nanovector snudde fra oppgang til 1,58 prosent ned da Børsen stengte. Aksjen til PCI Biotech Holding steg over tre prosent ved lunsj, men endte fullstendig flatt denne dagen.

Les også

Kreftselskapet Vaccibody får milliardavtale før neste ukes børsnotering

Oljeprisen synker mot 30-tallet

Equinor er mest omsatt på Børsen, med et fall på 2,48 prosent. Bak på omsetningstoppen følger Nel, opp 3,98 prosent, foran Telenor som synker 0,45 prosent.

Oljeprisen var på vei oppover ved børsstart, men har etter en halvtime vendt svakt ned for dagen. Like etter Børsen stengte er prisen på nordsjøolje (brent spot) ned 4,08 prosent for dagen til 40,40 dollar fatet.

Les også

Verste børsmåned i USA siden corona-kollapsen

Les også

All handel på Tokyo-børsen stanset etter teknisk feil

Lite drahjelp fra Asia

Utslagene på Børsen følger en opptur på Wall Street kvelden før. I Asia var det imidlertid begrenset med handel, siden de kinesiske børsene holdt stengt i forbindelse med helligdagsfeiring.

Samtidig førte tekniske problemer til at Tokyo-børsen holdt stengt hele dagen.

I Europa er børsene på vei oppover, med flere av de største børsene opp rundt én prosent.

Utslagene følger en oppgang på Wall Street kvelden før, der indeksene likevel rundet av sin verste måned siden viruskrisen slo inn.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Børsdagen
  2. Oslo Børs

Flere artikler

  1. Oslo Børs endte så vidt med oppgang– Play Magnus steg over ti prosent

  2. Markant oppgang på Oslo Børs – XXL endte opp over 10 prosent

  3. Oppturen på Oslo Børs over – første fall for Hovedindeksen på syv dager

  4. Ekstremhandel i Sbanken på tampen av dagen etter budnyheter

  5. Solid start på uken for Oslo Børs